Ekonomi Haber Girişi : 22 Şubat 2023 17:53

İşadamı Resuloğlu: Gençlerimizi ahlaksızlığa yem etmeyiz

İşadamı Resuloğlu: Gençlerimizi ahlaksızlığa yem etmeyiz
Erzurumlu işadamı Murat Resuloğlu, ETSO Başkanı Saim Özakalın'ın STK başkanlarına hakaret etmesine tepki gösterdi. Resuloğlu, "Pırıl pırıl bu gençleri ahlaksızlığa yem etmeyiz. Saim Özakalın derhal özür dilemelidir" dedi.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saim Özakalın’ın, 1. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Urkuç ve Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral ile yaşadığı gerilim kent gündemine oturdu.

 

Erzurum Ajans’tan gazeteci Onur Sağsöz’ün ‘İstifa erdemdir’ başlığıyla gündeme getirdiği olayın ardından ilk tepki işadamı Murat Resuloğlu’ndan geldi. ETSO Başkanı Özakalın’ın Murat Urkuç ve Hakan Oral’a hakaret etmesinin kabul edilemeyeceğini vurgulayan Resuloğlu, Özakalın’ın derhal özür dilemesi gerektiğini söyledi.

 

BANA HAKARET ETTİ

 

ETSO seçimlerinde başkan adayı da olan Resuloğlu, Saim Özakalın’ın 2014 yılında kendisine de hakaret ettiğini açıkladı. Olayın 2014 yılı Ocak ayında meydana geldiğini anlatan Resuloğlu, şunları söyledi.  

 

“Saim Özakalın, ETSO Meclis Başkanı ben de yardımcısıydım. Bir dönem sonra MHP’den Aziziye Belediye Başkan adayı olmuştum. Özakalın, bir gece vakti saat 23.30 – 00.00 gibiydi beni aradı. Telefonda, ‘Ticaret odasını kullanıp, MHP’den aday olacak adamın…’ şeklinde başlayan cümleyle bana ağır hakaretlerde bulundu. Telefonu kapatıp evden çıktım o gece kendisini bulamadım. Saat 02.00’de ilçedeki polis merkezine giderek şikâyetçi oldum. Tabi sabahında birçok kişiden telefon aldım. Ben ısrarla şikâyetimi sürdürdüm. Ancak şikâyet dilekçem bir türlü Savcılığa gitmiyordu. O dönem Polis Vakfı’nın başkanı olan kişi araya girmişti. Öyle ki, Saim Özakalın’ın yine bir hakaret nedeniyle dosyası vardı. Buna bir de benim şikâyetim eklenirse ceza alması muhtemeldi. İşadamı Burhan Doğan araya girdi ayrıca dönemin MHP İl Başkanı, ‘seçim öncesi partimiz zarar görür’ endişesiyle bu işten vazgeçmemi istiyordu. Olay kapandı gitti. Ama huylu huyundan vazgeçmemiş, Saim Özakalın yine büyük bir ayıba imza atmış. Erzurum’un pırıl pırıl gençlerine ki, şehrin önemli STK’ların başında olan isimlere hakaret etmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Asil azmaz bal kokmaz derler lakin şu an hem azmış hem de kokmuştur.”

 

Genç STK başkanlarının arkasında olduğunu kaydeden Murat Resuloğlu, “İnsanların kutsal değerlerine hakaret edilmez. Bu gençlerimizi ahlaksızlığa yem etmeyeceğiz. Özakalın, bir an önce başkanlarımızdan özür dilemeli ve istifasını sunmalıdır” diye konuştu. HABER MERKEZİ

 

ONUR SAĞSÖZ'ün YAZISI İÇİN TIKLAYIN

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.