Ekonomi Haber Girişi : 08 Aralık 2014 15:30

İşadamı Şerafettin Aslan'dan Flaş New City açıklaması

İşadamı Şerafettin Aslan'dan Flaş New City açıklaması
New City projesiyle mağdurlardan biri olan iş adamı Şerafettin Aslan basın toplantısı, düzenleyerek kendisine yöneltilen suçlamalara cevap verdi, Karadayı'ya, "160 milyon lira nerede?" diye sordu.
Erzurumajans-Gündemden düşmeyen New City projesiyle ilgili olarak mağdurlardan biri olan iş adamı Şerafettin Aslan basın toplantısı düzenledi. Kendisine yöneltilen suçlamalara cevap veren Aslan, " Bu güne kadar, Karadayı mağdurlarını düşünerek hukuki yollara başvurmadım, ancak bu gün itibariyle hukuki olarak hakkımı arayacağım, mağdurlara da bu yola başvurmalarını tavsiye ediyorum dedi.

"EN BÜYÜK MAĞDUR BENİM"


Garanti Grup Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aslan New City projesiyle ilgili suskunluğunu bozdu. Şirket binasında düzenlediği basın toplantısıyla kendisine yöneltilen suçlamalara cevap veren Aslan, Karadayı İnşaat'tan 28. Milyon lira karşılığında 288 daire ve iki dükkan aldıklarını, sözleşme gereği firma olarak taahhüt edilen paraları ödediklerini ancak Karadayı İnşaat'ın taahhütlerini yerine getirmediğini söyledi.

"KARADAYI İYİ NİYETLİ DEĞİL"

Sözleşme gereği evlerin zamanında teslim edilmemesinden doğan 10 milyon liralık cezai şarttan feragat ettiğini belirten Garanti Grup Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aslan, "Biz olayın çözülmesi için yaklaşık 6 aydan beri çaba sarf ediyoruz. Ancak Ahmet Metin Karadayı akli selim düşünemiyor, günü kurtarma çabası içerisinde, işin çözülmesi için iyi niyet göstermiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen bey bu işin çözümü için elinden geleni yaptı. Ancak Karadayı, bu önerilerin hiç birin dikkate almadı. Arsaları hileli satış yöntemi ile üçüncü kişilerin üzerine geçirdi" diye konuştu.

"BEN TEFECİ DEĞİLİM"

Hasani Basri ve Akkent inşaat alanlarının arsalarını üzerine geçirdiği ile ilgili yapılan yorumları da değerlendiren Aslan, " Biz Hasani Basri bölgesindeki arsayı Ahmet Metin Karadayı'dan almadık, bu arsaları Akif Kara'dan aldık ve banka üzerinden 8 milyon para ödedik. Bu paramızın ödemesi halinde sizlerin huzurunda tapuları devretmeye hazırım. Ben tefeci değilim" dedi.

"160 MİLYON NEREDE"

Sorunun çözümü ile ilgili olarak Vali Ahmet Altıparmak ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in ciddi gayret sarf ettiğini anlatan Aslan, "Karşımızda muhatap olacağımız  kurumsal bir firma yok. Ahmet Metin Karadayı, Büyükşehir Belediye Başkanı  Mehmet Sekmen'in bütün önerilerine önce tamam deyip sonra farklı işler yaptı. Karadayı, şuursuzca hareket ediyor, tüm çabası günü kurtarmak ve kesinlikle iyi niyetli değil. Küçük pir hesap yapalım. Bakın ortada bu kadar mağdur var. Verdikleri paraları alt alta yazıp topladığınızda 160 milyon gibi bir para ortaya çıkıyor. Şimdi sormak lazım bu 160 milyon nerede? Bunun araştırılması lazım" diye konuştu.

"YARGIYA BAŞVURUN"

Konuyu bu gün itibariyle yargıya taşıdıklarını belirten Şerafettin Aslan, diğer mağdurlarında aynı yola başvurması gerektiğini belirtti. Kaba kuvvetle ve sokağa çıkmayla bu işin çözülemeyeceğini anlatan Aslan, " Avukatlarımız mağdurların yanındadır. Ben bu güne kadar, süreç tıkanmasın mağduriyetler artmasın diye hukuki yollara başvurmadım. Bu gün itibariyle gerekli başvuruları yapacağız. Diğer mağdur arkadaşlarımız da bu yola başvurmalı. Ekonomik gücü olmayan mağdur kardeşlerimize şirket avukatlarımız yardımcı olacaklar" dedi
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Zaza 01 Ocak 1970 02:00

    Tefeci Değilsin Ama fırsatçısın Kaçtan aldın o dairelerin tekini ? Sonrasında kaça satacaktın ? Erzurum artık eski Erzurum Erzurumlular da artık eski kafalı değil Herkes herkesi tanıyor . Biraz da Yücelik anlatsın istersen Sizler Anladınız onu

  • ALİ ÇATAL 01 Ocak 1970 02:00

    BU ÖDENEN 28 MİLYONUN BANKA ÇIKTILARI VARMI

  • SERVET GÜZEL 01 Ocak 1970 02:00

    NE OLDU Kİ ŞİMDİYE KADAR HUKUK DEMEDİN ŞİMDİ HUKUK DİYORSUN MALDA YALAN MÜLKDE YALAN