Ekonomi Düzenleme Tarihi : 16 Haziran 2023 11:30 Haber Girişi : 14 Haziran 2023 18:09

İşadamının feryadı: Bizi futbol topu yaptı, taca atıp duruyorlar

İşadamının feryadı: Bizi futbol topu yaptı, taca atıp duruyorlar
Erzurum'da 2'nci OSB'de yıkılan ERBAL fabrikasının sahibi Taner Bayır, kentteki siyaset ve bürokratlara ateş püskürdü. Bayır, "Üç yılı aşkın zamandır mahkemelerdeyiz. Siyasetçisi de bürokratı da bizi futbol topu yaptı, taca atıp duruyorlar" dedi.

Yaklaşık 5 bin istihdam hedefiyle dönemin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından açılışı yapılan Erzurum 2. OSB’de fabrikalar, zeminin kaymasıyla yerle bir olmuştu. O tarihte OSB’ye ilk yatırımı yapan isimlerden biri de Erzurumlu iş insanı Taner Bayır’dı.

 

Fabrikasının yanına inşa edilmek istenen Tekstil Kent’in dolgu zemine yapılması nedeniyle binası kayan ve kısa süre içinde de yıkılan Taner Bayır, başlattığı hukuk mücadelesini sürdürürken, yaşadıklarını Erzurum Ajans’a anlattı.

 

 

“YIKIMLAR BAĞIRA BAĞIRA GELDİ”

 

O tarihte ekipman hariç yaklaşık 6 milyon lira harcayarak zemin etüdü doğrultusunda inşa ettirdiği fabrikasının kısa sürede üretime geçtiğini anlatan Bayır, “Ne olduysa hemen yanı başımıza yapmak istedikleri Tekstil Kent fabrikası nedeniyle oldu. İş en başından yanlış projelendirilmişti. Kimse bizim uyarılımızı dikkate almadı. 3,5 yıl önce yaşadığımız yıkımlar bağıra bağıra geldi.”

 

 

“MİLYONLARCA LİRA ZARAR ETTİK”

 

“Müteahhit Olgun Gür'e yaptığı dolgu zemininin yanlış olduğunu söyledik, dinlemedi. Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Vali Okay Memiş'e durumu anlattık, o da dinlemedi. Yok fore kazık, yok sıvı enjeksiyon yöntemi ne yaptılarsa olmadı haliyle hem devlet hem de biz milyonlarca lira zarar ettik. O gün bugündür yargıda hakkımı arıyorum. Peki devletin çöpe giden o kadar parası, emeği ne olacak? Kim bunun bedelini ödeyecek? Burada firma kadar bu binaların geçici kabulünü alan da, sayın vali de, yönetim kurulu da suçludur. Sadece fore kazık yapımı sırasında bile devlet bu firmaya milyonlarca lira para aktardı. Tüm bunların hesabını kim, nasıl verecek?” diye konuştu.

 

 

KİMSE SAHİP ÇIKMADI!

 

Geçen zaman içinde ne bir siyasi ne de bir bürokratın kendilerine sahip çıkmadığını vurgulayan işadamı Taner Bayır, şöyle dedi.

 

“Benim hayallerim vardı. Şevkimi kırdı, çalışma azmimi heder ettiler. Tüm bunların sorumlusu Erzurum siyaseti ve bürokrasisidir. Biz bu yatırımla Türkiye’de ilk ve tek olacaktık. Hayallerimi yerle bir ettiler. Bugün olmuş halen daha toplantı yapıyor, yok ‘mağduriyetleri gidereceğiz’, yok ‘gerekeni yapacağız’ deyip duruyorlar. Bizi futbol topu yaptı, taca atıp atıp duruyorlar. Artık öyle bir sıdkım sıyrıldı ki, hiçbir toplantılarına katılmıyorum.”

 

 

“KİMİN SÖZÜNE İTİBAR EDEYİM, VALİ’NİN Mİ BAŞKANIN MI?”

 

“Son 3,5 yıldır mahkemelerde, valilikte, belediyede, OSB’de zaman geçirmekten bıktık, usandık. Yıllardır çalmadık kapı bırakmadık, kimseye derdimizi anlatamadık. Hala toplantı yapıyorlar, niye gideyim? Kimin sözüne itibar edeceğim, Vali’nin mi, Başkanın mı? Artık ne haller varsa görsünler.” Haber: Onur SAĞSÖZ 

 

KONUYLA İLGİLİ GAZETECİ ONUR SAĞSÖZ'ÜN YAZISI İÇİN TIKLAYIN! 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.