ISF ve Erzurumspor!

 

Antalya’da...

 

'WinterLeague Convention hosted by Antalyaspor (WL Convention) galasındaydı.

 

Kendi dönemindeki yatırım ve projelerle yerli-yabancı turist sayısını 22 binden 1 milyon 150 bine çıkardıklarını söyledi.

 

Aslında verdiği rakam turist değildi. Palandöken’deki tesislerden geçiş yapan kişi sayısıydı.

 

Düşünsenize kayağa çıktığınız, 8 tur attınız, 8 kişisiniz!

 

Yanıltıcı bir istatistikti. Öyle ki, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 verilerine göre gerçek rakam, 45 bin 995 yabancı, 426 bin yerli turistti.

 

Yatak kapasitesi belli olan şehrimde nerede konakladıklarını bilmediğimiz bu 1 milyon 150 bin kişiyi artırma hedefi koydu.

 

“2 yılda 2 milyon olacak…” mış! 

 

Konuşurken coşmuştu;

 

“Turizm ve diğer sektörlerde olduğu gibi sporda da Erzurum; Sayın Cumhurbaşkanımız, Hükümetimiz ve özellikle Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun da katkılarıyla zirveye koşuyor…”  

 

Sonra BÜYÜK LAF etti!

 

"Erzurum, sporda altın dönemini yaşıyor" dedi. Medya manşetlere taşıdı.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Sekmen’in sözleriydi.

 

Altın döneme bakın lütfen.

 

100 milyon borç için Erzurumspor’un tahtası kapalı…

 

Bakanlık 20-30 milyon göndermediği için ISF Dünya Okullar Kış Oyunları 2023 ertelendi ya da iptal!

 

Methiyeler dizdiği Sayın Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nu arayıp “Neden bütçe göndermiyorsunuz?” diyemedi.

 

Kimse ne alaka diyemez!

 

Erzurumspor’u yönettiği gibi Palandöken’i yöneten de Sayın Mehmet Sekmen’dir.

 

Evet, kimse inkâr etmiyor, kulübe destek olmuştur, lakin…

 

Dört yılda alınan kupaları objektifler karşısında kaldıran o olduğu gibi televizyonlara çıkıp, “Palandöken’de kar depoladık, suni kar üretiyoruz. Bizim kar derdimiz yok” diyen de ta kendisidir.

 

Bakın Bakanlık dün yazı gönderdi.

 

”ISF oyunları kar kalınlığının yetersizliği ve kış sporları için olumsuz hava koşulları nedeniyle ileri bir tarihe…”

 

Gerekçeye bak! Tam bir saçmalık değil mi?

 

Sanki plaj voleybolu turnuvası düzenliyoruz, kum yok gibi bir şey! 

 

Bu arada ileri tarihin, tarihi falan da yok.

 

8 branşta yapılacak oyunlardan sadece Alp Disiplini ile Snowboard Palandöken’de diğerleri buz spor salonlarında yapılacaktı.

 

Yaz döneminden kar depolayan ve bu yıl yaklaşık 300 bin metreküp suni kar üretilen Palandöken’de “kar yok” diyen bakanlığa Sayın Sekmen cevap veremedi.

 

Aynı “Erzurumspor’un transfer tahtası açılacak mı?” sorusuna cevap veremediği gibi sus pus oldu. 

 

Taraftara kulak tıkadığını bir ben mi görüyorum? 

 

Anladık belli ki, tahta açılmayacak. Buna üzülüyorum. 

 

Neye gülüyorum biliyor musunuz?

 

Hani demiyor mu, Erzurum, sporda altın dönemini yaşıyor” diye…

 

Karnıma ağrı giriyor.

 

Ha bir de şehrimi, “Sporun başkenti Erzurum”, “Olimpiyat şehri Erzurum” slogan ve afişleriyle donatıp, altına da Mehmet Sekmen imzası atmıyorlar mı?

 

Yeminle çok gülüyorum.

 

Bir de bu halimizle olimpiyat adaylığından bahsetmiyor mu?

 

Allah’ım sen sabır ver.

 

İyi Pazarlar. 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • İhsan Çelik 31 Ocak 2023 11:45

    lütfü ömer emre hasan gibi isimler ve istanbuldan gelip makam sahibi olup valizlerini doldurup uçaktan el sallamadan bu şehirden gidenler sekmeni ve malesef belediyeyi batırdı.

  • CHP'li Dadaş 28 Ocak 2023 18:18

    AKP bir daha seçim mecim kazanamaz. Bir sonraki Erzurum Büyükşehir Belediye başkanı CHP'den çıkacak

  • muammer 25 Ocak 2023 19:39

    Istanbuldan takip ediyorum. Sekmen baskan bu sehirden gittikten sonra cok arayacaksiniz ama kcan balik buyuk olur. isranbulda macera arayip imamoglu diye rezil kefaze birini denediler. Geldiginden beri isrsnbulun anasini belkedi. Metrobus 4 tl idi simde 15 tl oldu. Ekmek 1.75 krs tu geldikten sonra 2.50 krs oldu. IBB tarihin enbuyuk borclanmasini yapti. Otobus ve metrobus tamir yerleri kademe yi kapatti otobusler hurdaya dondu ve ariza yapip yolda birakiyor. Bu yerden yere vurdugunun sekmen baskan 2022 yili en iyibasarili baskani secildi. Camur at izi kalmasin ayibini yapmayin size yakismiyor

  • Yaşlı adam 24 Ocak 2023 06:09

    Pamuk prenses ve 5cücesiyle bu kadar...

  • bilal 23 Ocak 2023 10:20

    insanlar nakördür diye bir söz vardır dogrudur Sayın başkan ne yapsa insan ogluna yaranamıyor Erzurum un halini gören bilen biri olarak taş ocağı harebeden bir farkı yoktu şimdi parmakla gösterilen bir şehir haline gelmiş eskiler de biraz calışsaydı bir katkıları olsaydı belki şehir bu kadar kötü halde olmazdı ..sayın Mehmet Sekmen erzurumu erzurum yapan başkandır .

  • Dvt 23 Ocak 2023 09:15

    doğru söze ne hacet... Ama bizim memleketimizin insanının gözüne sanki perde inmiş yada büyü yapmışlar gibi o kadar körü körüne bağlılar ki ne yapsalar doğru diye düşünüyorlar... ondan dolayı bir adım öteye gidemiyoruz. Allah sonumuzu iyi etsin inşallah.

  • Gazeteci 22 Ocak 2023 21:30

    Sekmene vuracagim derken Erzurumu harcama onur bey sahsi cikarlarin varsa Sekmenle Erzurumla degil.

  • Halis demir 22 Ocak 2023 12:25

    Kartaldan Erzurum böyle görünüyor gelince tabiki erzurum çantada keklik göründü ben bunları kıçımın kenarıyla idare ederim dedi. Ama erzurum haksızlızlıga dayanmaz. Erzurum erzurum olalı böyle zulüm görmemiştir. şehrin anatomisini öyle bir bozdu ki ne mahallebaşı bıraktı ne Gölbaşı 23 temmuzu bile yıktı çünkü bunların ne Atatürk?e ne tarihe bir saygıları yok bunlar kendi kendilerine düşmanlar ellerinden gelse Atatürk üniversitesi ismini bile değişirler bunlardan hiç kimseye fayda gelmez. Allah müsülümdmlsra akıl versin bu beladan bizleri kurtarsın yoksa biz kendimizi kurtaramayacağız.

  • Taha Tuğlular 22 Ocak 2023 11:48

    O 30 milyon neden gönderilmedi? Erzurum vergide ülke 9. olsun ama karşılığı yok. Erzurum'a para yok he !.. Erzurum Spor bu hale geldi başkan düzgün giderken acaba bu takıma kaç futbolcu aldı ? Ama belediye neredeyse düzgüne Erzurumu tahsis etti. Olacağı buydu. Yazık bu şehire hem de çok yazık. Çünkü bu şehirin sahibi yok yok yok. Bu şehiri bu hale getirenlerden Allah sorsun. Ama bu yapılanlara karşı bu halkda da bir tepki yok. Herkes halinden memnun.

  • Şeref Berber 22 Ocak 2023 10:40

    Tebrik ediyorum sizi..Terkirdağ Malkara'dan takip ediyorum sizi..Maalesef Erzurumda sizin gibi objektif yapılanları değil de yapılmayanları görüp cesaretle yazan kamuoyu oluşturan 3-5 mahalli gazetecei olsa birileri istediği gibi at koşturamazlar..Ama maalesef yok Erzurumun mahalli sözümona gazetecileri Valnin Belediye başkanının kahvaltı sofrasında yer alabilmek için onların gözlerine girme yarışındalar hiç bir onuru ahlakı olmayan bu kişiler sırf oğluma kızıma iş bulurum hesabıyla gücün güçlünün yanında yer alıp onlara şaklabanlık yapıyorlar..Örnek mi uydu üzeri yayın yapan bir tv kanalı var erzurumda sanki iktidar partisinin basın bürosu her hafta aynı kişiler aynı konular yağlamalar yıkaöalar vıcık vıcık kendini gazeteci sanan adamların o kişilere methileri...mide bulandırıcı...

  • gurbette bir çırçırlı 22 Ocak 2023 00:43

    Sayın SAĞSÖZ aylardır Erzurum'un ve Erzurum'lunun özellikle siyasi yönetenler hakkında yazıyorsunuz. Siz ve sizin gibi gerçek Erzurum sevdalısı gerçekleri araştıran gözlemlerini anlatan kaç kişi var bilemiyorum. Şunu iyi anladım Erzurum'da yaşayan bir avuç araştıran okuyan görenler dışında hiç ama hiç kimse kalmamış. Erzurum'a ilgi duyan, merak eden genellikle Erzurum dışında yaşayanlar olduğuna eminim. Aklına değilde çalışmadan üretmeden beleş geçinen içimizde yaşayanlar ya kaymağı yiyenler yada Erzurum'lunun sadakası ile adını reklam eden aş evlerinden milletin merhameti asalaklar son yıllarda çoğalıyor. Erzurum hkkında traji komik fıralarınızhüzünle okuyoruz. Erzurum'a ve Erzurum'luya en küçük zarar verenlerin ve ucuz vaadlere inanaların üzerinde ALLAH'ın gazabı yağsın. UTANIYORUZ BU NASIL ZİHNİYET BU NASIL AKIL

  • Dadaş 21 Ocak 2023 23:43

    Adam anlatacağını anlatmis 1 milyon 50 bin kisi demis ise ona inanan milyonlar var. Erzurum'lu arastirmaz, sorusturmaz inanir nasil olsa. Erzurum spor'un borcunu, parasını bugun yegeni sekmen istese tek basina öder. Ne de olmasa zengin insanlar. Şirketlerin kaymagini sadece şirket müdürleri degil kendiside yiyor. Coğusu ac karnini doyuramazken inşaat isine soyunmuş yap sat yapıyorlar. Benim anlamadigim uc kuruş etmeyen adamlar parayı nerden buldu da yap sat isine basladilar.... Yoksa kripto borsası dususe geçince paralari cekip yap,sat isinemi basladilar. ALLAH BÜYÜKTÜR ENİNDE SONUNDA PİSLİKLERİNİZ ORTAYA CİKACAK VE YENİLECEKSİNİZ....