Erzurum Haber Girişi : 14 Mart 2018 19:30

’İşgalden, Kurtuluşa 100. Yılda Erzurum-12 Mart 1918’ paneli

’İşgalden, Kurtuluşa 100. Yılda Erzurum-12 Mart 1918’ paneli
Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl münasebetiyle İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezinde 'İşgalden, Kurtuluşa 100. Yılda Erzurum-12 Mart 1918' paneli gerçekleştirildi.
Erzurumajans-Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl münasebetiyle İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezinde ‘’İşgalden, Kurtuluşa 100. Yılda Erzurum-12 Mart 1918’’ paneli gerçekleştirildi.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Erol Kürkçüoğlu’nun koordinatörlüğünde olan panelde Erzurum Teknik Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Murat Küçükuğurlu, ve Prof. Dr. Azmi Özcan konuşmacı olarak yer aldı. Programa Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu da katıldı.

Erzurum’un sembol şehirlerden birisi olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Azmi Özcan ,”Bugün Erzurum’un Kurtuluşunun 100. yılı ama Erzurum aslında 200 yıl önce işgal edildi. Anadolu’nun kapısı İstanbul’un kilidi pek çok tasvirler var burada yaşayanlar bunları benden daha çok biliyor. Çünkü tarih çerisinde rekabet semboller sayesinde yürütülüyor. O sembollerden birisi bizim coğrafyamız için Erzurum dünyanın neresinde olursanız olun bu sembol medeniyetlerinize göre bir planınızın olması lazım Erzurum’a, Konya’ya, İstanbul’a sahip çıkmamız lazım” diye konuştu.

Türkiye’nin üzerinde oynan oyunların Din üzerinden yürütülmeye çalıştığını ifade eden Prof. Dr. Azmi Özcan, “Bizim üzerimizde hesapları olanlar bizi gelecekle kavga ettirmek için önce mutlaka geçmişle kavga ettirmeleri gerekir. Çünkü bütün kavgalar geçmişteki kavgaların üzerine inşa edilir. Eğer kendi tarihinizi, kendi kimliğinizi kendi kaynaklarınızdan, kendi yorumlarınızdan öğrenmezseniz o zaman sizin tarihinizi yazanlar hep başkaları olur. Diyelim ki bu konuda bin tane kitap varsa 900’ünü onlar yazdı. İki şey yapmaya çalışıyorlar dinimizi ve tarihimizi kendi çıkarlarına hizmet edecek şekilde yorumlamaya çalışıyorlar. Özellikle iki şey hedeflemişler Hz Peygamberin yalancı olduğunu ve Kuran-ı Kerim’inde sahte olduğunu ispatlamaya çalışıyorlar çünkü çadırın direği gibi bu ikisini ispatlarsalar din çökecek din çöktüğü zaman alan onlara kalacak çünkü üzerinde yaşadığımız bu topraklar onların aziz bildiği kutsal topraklar çünkü Hristiyanlık ilk defa bu topraklarda devlet oldu çünkü bu topraklar Yahudilere vaat edilmiş topraklar” dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.