''İşin sonuna bak sen...''

Ne dedik en son "DADAŞ bu oyunu bozar" Evet DADAŞ  oyunu hakikaten bozmaya başladı dostlar.  

Doksanlar diye bir dizi var ekranlarda. Orada bir karakterin 10 numara bir sözü var: "işin sonuna bak sen" diye.  Ne oldu işin sonunda bakalım o zaman.
Çözüm süreci başlamış başlayalı 6 aydır şehit haberi duymadık bundan neden şikayetçisiniz ? diye bize ters laf edenler söyler misiniz Ak parti milletvekili İdris BAL'ın  basında yer alan ifadelerini nasıl değerlendiriyorsunuz?  

Birleşik Kürdistanın kurulabileceği endişesini raporlaştıran sayın Bal'a ne cevap vereceksiniz? Hani pkk pılını pırtısını toplayıp terkediyordu ülkeyi?

Cizre de yaşananlara karşı hala "çözüm süreci etkilenmesin,bunlar süreci sabote eylemleridir"  gözüyle bakanlar  gözünüzü kapatmaya devam edecek misiniz?
"Abdullah Öcalan özgür kalmalıdır" baklasını sonunda ağızlarından çıkaran A-kıl lara karşı yok mu iki lokmalık lafınız?

Hala farkında değil misiniz dönen dolapların?

Adamlar Diyarbakır'da Kürdistan birlik toplantısı organizasyonu yapıp açık açık tehditler savururken bizler hala  "şehit gelmiyor ne ala , analar artık ağlamıyor"  diye sevinecek miyiz?  

İşin sonuna bakın siz!


Hatta bırakın artık bakmayı işin sonunu görün.
Günlük avuntularla kendinizi kandırmayın.
Ülkenin terör konusunda halini iyi idrak edin.

Dershaneleri kapatmak çözüm mü!

Geçen yıl başladı bu tartışma. Önce Başbakan "dershaneler kapatılacak" dedi. Arkasından zamanın Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer "kesin kapanacak" diye açıklama yaptı. Derken "THE CEMAAT" dershanelerin kapatılmaması için yayınlar yapmaya başladı. Hatta bu konuda ciddi olduğunu göstermek için AKTİFSEN adı altında sendika bile kurdu.

Sendika kısa zamanda hızla büyüdü. Derken Ömer Dinçer'in bakanlıktan alınmasıyla dershanelerin kapatılması olayı rafa kalktı. Hedefe ulaşıldığı için de sendika fesih kararı aldı. Şimdi yeni bakan Nabi AVCI dershanelerin tekrar kapatılacağını söylüyor. Peki bu çözüm mü? Sanmam.

Çözüm dershaneleri kapatmak değil sistemi bu noktaya taşıyan sorunları halletmektir.
Dershane kapatırsın bu sefer merdivenaltı dershaneciliği başlar yoksa.
 Düşünün ki millet ekmek yemeyi çok seviyor. Siz de fırınları,bakkalları kapatıyorsunuz. O zaman millet kendi ekmeğini kendi yapar ve o ekmeği yemeye devam eder. Sizinki buna benziyor.

Neden artık arada bir yazıyorum?

Bu köşenin müdavimleri bilirler; PİR Ahmet mahlasıyla yazdığım yazılarda ne sağa baktım, ne de sola. Direk ortadan daldım konulara. Dilimin döndürdüğünü kalemimle yazdım. Bunu yaparken amacım doğruları söylemek değil, gerçekleri haykırmaktı!..

Sizler bu köşenin değerini kat be kat artırdınız. Her yazımın altında o yazıya dönük olumlu ve olumsuz eleştiriler sorumluluğumun ne kadar büyük olduğunu gösterdi.  Doğal olarak haftada bir yazı yazan ben yazılarımın arasını açmaya başladım. İstedim ki yazdığım yazılar iyice tartışılsın doğruluğu ya da yanlışlığı üzerine beyin fırtınası yapılsın. bazen uzun bir dönem ayrı kalmamızın sebebi bu...

Günün sözü: İnsanlık öyle bir elbisedir ki herkese olmaz!
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.