Erzurum Haber Girişi : 09 Eylül 2023 10:56

İŞKUR Yol Arkadaşım Tanıtım Tırı Erzurum'a Geliyor

İŞKUR Yol Arkadaşım Tanıtım Tırı Erzurum'a Geliyor
'İŞKUR Yol Arkadaşım' projesi kapsamında hazırlanan iletişim tırı Erzurum?a geliyor. Kent Meydanında 20-21 Eylül tarihleri arasında 2 gün boyunca hizmet verecek olan tırda, İŞKUR hizmetlerinin tanıtımı yapılarak iş arayan bireylerin kaydı yapılacak.

15 – 29 yaş aralığındaki gençlerin çalışarak üretmeleri ve geleceğe güvenle bakabilmeleri hedefiyle ‘İŞKUR Yol Arkadaşım’ projesi kapsamında hazırlanan iletişim tırı Erzurum’a geliyor. Havuz Başı Kent Meydanında 20-21 Eylül tarihleri arasında 2 gün boyunca hizmet verecek olan tırda, İŞKUR hizmetlerinin tanıtımı yapılarak iş arayan bireylerin kaydı yapılacak. Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Abdulkadir Mutlu, , tüm gençleri “İŞKUR Yol Arkadaşım” Tırını ziyaret etmeye davet etti.

 

 

Ne eğitimde ne de istihdamda olan 15-29 yaş arasındaki gençlerin kapsamlı ve bütüncül işgücü piyasası destekleri aracılığıyla istihdam edilebilirliklerinin ve işgücüne katılımlarının artırılması hedefiyle İŞKUR tarafından proje hazırlandı.

 

İŞKUR İl Müdürü Abdulkadir Mutlu, programın teknik destek ve hibe bileşeni olmak üzere iki bileşeni bulunduğunu söyledi. 2022 yılı Ocak ayında başlayan teknik destek bileşeninin Genel Müdürlük tarafından yürütüldüğünü belirten Mutlu, “ Teknik destek bileşeninin amacı, ‘Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler İçin İşgücü Piyasası Destek Programı’na (NEET PRO) yönelik hizmet sunum kapasitesinin geliştirilmesi. Hibe bileşeni ise yerel yönetimler, ticaret ve sanayi odaları, kalkınma ajansları, üniversiteler, STK’lar gibi yerel aktörlerce hazırlanmış hibe projeleri aracılığıyla yürütülecek” dedi.

 

İŞKUR hizmetlerine ilişkin farkındalığın artırılması amacıyla ‘İŞKUR Yol Arkadaşım’ adlı iletişim tırının Havuz Başı Kent Meydanında 20-21 Eylül tarihleri arasında 2 gün boyunca hizmet vereceğini belirten Mutlu, “NEET PRO kapsamına giren gençlerin uyguladığımız istihdam politikalarında özel olarak değerlendirilmesi düşüncesiyle çıktığımız bu yolda 15 – 29 yaş aralığındaki genç kardeşlerimizin çalışarak üretmelerini, kendilerini toplumsal hayatta gerçekleştirebilmelerini ve geleceğe güvenle bakabilmelerini hedefliyoruz. Bu yaş aralığında eğitimlerine devam etmeyen, çalışmayan, iş aramayan gençlerin çalışma hayatında yer almalarını sağlayıp, kendi geleceklerini inşa edebilecekleri güçlü adımlar atmalarına destek olmak istiyoruz. İki gün boyunca iletişim tırında iş arayan bireylere ulaşıp kayıt yapacağız. Tüm gençlerimizi  İŞKUR Yol Arkadaşım Tırını ziyaret etmeye davet ediyorum” diye konuştu. Kaynak/Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dadas 10 Eylül 2023 15:28

    Umarım birisi Erzurum da bütün özel sektör işyerlerine 4853 iş kanununa göre haftalık çalışma süresinin 45 saat olduğunu üstü çalışma olursa fazla mesai ücreti vermesi gerektiğini ve izin gününde kesinlikle işle ilgili hiç bir şekilde aranmayacağını ve asgari ücret altında maaş teklif dahi edilmeyeceğini ve sigortayı ilk iş gününden itibaren başlatılması gerektiğini hatırlatır. Bunun aksi davranan işverenlere hiçbir hakkı helal etmiyoruz. İlahi adalet terazisinin kurulacağı günde görüşeceğiz.