Ispanaktan yağ çıkmaz derse!

 

Geçen yıl Sayıştay’ın yayınladığı raporları yazmıştım.

 

Hafızanızı tazeleyeyim.

 

Rapora göre Büyükşehir Belediyemiz borçlanma sınırını 670 milyon 166 bin 441 lira 91 kuruş aşmıştı.

 

Sadece 2020 yılında bankalara olan kredi borcu, 1 milyar 396 milyon 911 bin 573 lira 47 kuruştu. (Tabi şimdi ne kadar henüz bilmiyoruz)

 

Bir yıllık faiz gideri ise 379 milyon 364 bin 541 lira 35 kuruş olarak hesaplanmıştı. (Şu an ne kadar bunu da bilmiyoruz)

 

Bunları yazmam Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Sekmen’i bir hayli rahatsız etti ve çıktı televizyona, bir siyasi deha olan Necmettin Erbakan’a ait olan o meşhur benzetmeyi yaptı:

 

“Almış eline bir kalem yazıyor… Uğraşma ıspanaktan yağ çıkmaz…”

 

Ne yalan söyleyeyim gastronomiden pek anlamam!

 

‘Ulusal ve Uluslararası Turizm ve Gastronomi' organizasyonu için bu yıl 1 milyon 230 bin 500 TL harcayan, bu parayı da kendi iştiraki Spor A.Ş.’ye ödeyen Büyükşehir ve haliyle Sayın Sekmen, ıspanaktan yağın çıkıp çıkmayacağını elbette, benden de herkesten de iyi bilir.

 

Sonuçta bu organizasyonda illa ki, ıspanaklı bir yemek yapılmış, yenilmiştir değil mi?

 

Ulusal ve uluslararası ölçekte 1,2 milyon liralık nasıl bir etkinlik düzenlediniz, 1,2 milyon liralık kim ne yedi, o nasıl bir yemek, ıspanağın hangi yemeği yapıldı, master şefler geldi mi, diye sorsak cevapta vermezler.

 

Sayın Sekmen’in alışkanlığı bu! İşine gelmeyen sorulara cevap vermiyor.

 

Bakın son örneği!

 

12 gün oldu, detaylarıyla yazdım.

 

New City arazisiyle ilgili mahkeme kararlarıyla köşeye sıkışan Sayın Mehmet Sekmen, selefi Ahmet Küçükler hakkında rücuen tazminat davası açtırmıştı.

 

6 milyon 856 bin 197 lira 78 kuruş istiyor.

 

Konuyu gündeme getirmemden sonra her zaman olduğu gibi Büyükşehir Belediyesi bir kez daha sessizliğe gömüldü.

 

Ve tabi AK Parti İl Teşkilatı da! Hatta ve hatta muhalefet partileri de!

 

70 dönüm araziye ‘tedbir’ koyduran, “kök parsellere döneceksiniz” diyen mahkemenin kararından sonra Büyükşehir nasıl bir çözüm üretecek, Sayın Sekmen’in selefini mahkemeye vermesi sorunu çözecek mi, yaklaşan seçim öncesi bu hamle ‘siyasi’ mi, müteahhit Fevzi Çakmak’ın yaptığı binalar ne olacak?

 

Daha yığınla soru, cevap bekliyor ama herkes susuyor.

 

Sussunlar bakalım.

 

Lakin bu sessizlik yerini fırtınaya bırakacak!

 

Yahu kimse demiyor mu, hadi mahkeme davayı kabul etti, Ahmet Küçükler’i suçlu buldu. Evine, arabasına, maaşına el koydu, 6 milyon 856 bin 197 lira 78 kuruşu da faiziyle aldı.

 

Eee, sorun çözüldü mü?

 

Kök parsellere dönüş kararı ne olacak? Karadayı’dan arsa satın alan işadamları bu kararlardan sonra nasıl bir yol izleyecek? Parseldeki yerleri değiştirilen yaklaşık 300 hak sahibinin ya da Karadayı’dan konut almak için ödeme yapanların mağduriyetleri Küçükler’den alınacak parayla mı giderilecek?

 

Bas bas bağırarak söylüyor, yazıyorum. İşler arapsaçı ve kriz kapıda!

 

Sayın Mehmet Sekmen, elindeki ‘Acele Kamulaştırma’ kartını bile kullanamayacak durumda.

 

O yüzden top çeviriyor! O yüzden sesi, soluğu çıkmıyor.

 

Peki nereye kadar?

 

Bekleyip göreceğiz.

 

Kâhin değilim ama kör de değilim. 

 

Şahsen içim rahat arşivime bir kez daha not düşüyor, olası tehlike karşısında herkesi uyarıyorum.

 

Dedim ya, gastronomiden anlamam ıspanaktan yağ çıkar mı, çıkmaz mı bilmem.

 

Şimdi işin uzmanı bu konuda da kalkar, “Almış eline bir kalem yazıyor, uğraşma ıspanaktan yağ çıkmaz” derse inanın şaşırmam! 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • erdal doğan 09 Kasım 2022 16:25

    geldi şehrin merkezindeki otogar yerini mng ye verip avm yaptırıp erzincan sınırına otogar yaptırmadılar mı ? hangi akılla mantıkla yaptılar anlamış değilim halen.birgün kameranı alda abdurrahmangazi mezarlık altı mhalleye git.bak bakalım suriye köyünden farklı mı ?

  • ömer dursun 09 Kasım 2022 14:40

    terminal mahallesinde oturuyorum mng avm açıldığından beri tarfik bir zulum olmuş durumda. Kesinlikle ama kesinlikle yolun genişletilmesi lazım. Özellikle hemzemin geçtte biriken araçlar çok tehlikeli yarın bir kaza olsa bunun sorumlusu kim olacak. havaalanı yolu otogar yolu üniversie yolu faur yolu aynı 60 senelik yol. lütfen bir alternatif yol açın . karayolları bir sayım yapsın bu eziyeti başımıza çıkaran küçüklerdir. Çare sayın sekmenden gelsin.

  • Emre Ertaş 09 Kasım 2022 13:41

    Bunların, Bu Şekilde Böyle Borçlanmasının Yüzünden, Bankaların Yüksek Risk Gurubunda Görüp , Çalışan İşçilere Bile Promosyon Vermeye Yanaşmıyor Hiç Bi Banka? Sanki işçi Borç Yapmış Bankalar a Gibi?

  • halis demir 08 Kasım 2022 15:05

    senelerdir gürcü kapıdan üniversiteye kadar uzanan yola asfalt yapmayan belediye daha hilton oteli açılır açılmaz yolunu hemen asfaltladı. erzurumlu gariban vatandaşlar umrunda değil kim çıkura düşmüş kimin arabı hasar görmüş varsa yoksa hilton oteli. Sayın sekmene rica ediyorum lütfen istanbulkapıdan mng avm ye baglanan yola bir bakın resmen parça parça yamalı bohça. bu yol enson 15 sene önce asfaltmıştır. ve artık bitmiş illa bi otelmi açılması lazım. Bu arada ahmet küçükler denen adamı savunmak da çok ayıp al birini vur ötekine. terminali taşıması bile başlı başına bir garabet örnegidir.

  • Sorgulayan 08 Kasım 2022 10:49

    Adam Türkiye'nin en başarılı belediye başkanı canım ya başarısız olsaydı ne ederdi gariban Erzurum.

  • Koylu 08 Kasım 2022 08:56

    Ispanakta 0.45g yag vardir.

  • NURETTİN 07 Kasım 2022 23:01

    Sekmen vatandaşı hipnotize etmiş kimsenin sesi soluğu çıkmıyor ne yaparsa yapsın sağol başganım ALLAH razi olsun kör sağır aptal olmuşlar

  • Vatandaş 07 Kasım 2022 21:43

    O kadar yazip çiziyorsun.Halen anlamadinmi ne kadad yazarsan yaz adam bildigini vatandaşta gördügüne inaniyor sende yazdiginla kaliyorsun

  • ALFA ROMEO 07 Kasım 2022 21:10

    Kedidir kedi onur bey