Spor Haber Girişi : 29 Mayıs 2014 20:14

İspanya Fatihi çiçeklerle karşılandı

İspanya Fatihi çiçeklerle karşılandı
İspanya'nın La Coruna Kenti'nde yapılan Gençler Avrupa Kupası Judo Müsabakaları'nda mindere çıkan Erzurum Gençlikspor'un milli gururu 55 kilodaki Ertuğrul Dönmez, gümüş madalya kazanarak, Avrupa Kupası'nda ikincilik kürsüsüne çıktı.
Erzurumajans-İspanya'nın La Coruna Kenti'nde yapılan Gençler Avrupa Kupası Judo Müsabakaları'nda mindere çıkan Erzurum Gençlikspor'un milli gururu 55 kilodaki Ertuğrul Dönmez, gümüş madalya kazanarak, Avrupa Kupası'nda ikincilik kürsüsüne çıktı. Milli judocu İspanya'dan Türkiye'ye dönerken, Memleketi Erzurum'da çiçeklerle karşılandı. Erzurum Havalimanı'ndaki karşılama törenine Erzurum GHSİM Spor Şube Müdürü Fuat Taşkesenligil, ailesi ve sporcular ile Erzurum GHSİM'den İshak Alaserhat ile İbrahim Aydın karşıladı. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Fuat Taşkesenligil, Avrupa Kupası'nda ikincilik madalyası kazanan 55 kilodaki judocu Ertuğrul Dönmez'in boynuna çelenk takarak kendisini başarısından dolayı kutladı. Taşkesenligil, "Ertuğrul elde ediği başarı ile bizleri gururlandırmıştır. İnşallah Eylül ayında Romanya'nın başkenti Bükreş'te Avrupa Şampiyonu olarak altın madalyayı ülkemize ve ilimize kazandıracak. Böyle bir sporcu yetiştirdikleri için antrenörlerimiz Nurullah Diyarbakır ve Erdoğan Dönmez'i tebrik ediyorum. Ailesine de teşekkür ediyorum" dedi.

FİNALDE MİLLİ TAKIM ARKADAŞI İLE YARIŞTI

Baş Antrenör Yavuz Yolcu nezaretinde İspanya'da müsabakaya çıkan Ertuğrul Dönmez, dört maç üst üste kazanarak finale yükseldi. Beşinci maçı olan final müsabakasında bir diğer Türk sporcu Yavuz Besel ile karşı karşıya gelen Ertuğrul Dönmez, final maçını kaybederek gümüş madalyanın sahibi oldu. Aynı zamanda Avrupa Şampiyona katılma kota müsabakaları olan judo maçlarında dereceye girerek barajı geçen Ertuğrul Dönmez, Eylül ayında yapılacak olan Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazanmıştı. Kendisi gibi milli sporcu olan Cengizhan Dönmez ile antrenör Erdoğan Dönmez'in omuzlara aldığı milli judocu, "Bu karşılama ile beni mahcup ettiniz, İnşallah ülkeme Avrupa Şampiyonluğu kazandıracağım" dedi. 
Karşılama törenine gelen Hanifi Dönmez de oğlu ile gurur duyduğunu belirterek, kendisinden Avrupa şampiyonluğu beklediğini söyledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.