Bölge Haber Girişi : 25 Kasım 2016 19:30

İspir - Yusufeli yolunda kayalara tel örgü

İspir - Yusufeli yolunda kayalara tel örgü
İspir - Yusufeli karayolunda, özellikle kış aylarında yağıştan dolayı dağlık alandan koparak ölümlere ve yaralanmalı kazalara sebep olan taş ve kayalar için tel örgü sistemi kullanılıyor.
Erzurumajans-İspir - Yusufeli karayolunda, özellikle kış aylarında yağıştan dolayı dağlık alandan koparak ölümlere ve yaralanmalı kazalara sebep olan taş ve kayalar için tel örgü sistemi kullanılıyor.

Karayolu'ndaki heyelan tehlikesi bulunan dik yamaçların hakim olduğu bölge tel örtü ağlarla kaplanıyor. İspir - Yusufeli yolunda korku dolu anlar yaşatan, şiddetli yağmur ve fırtınalı günlerde kaya parçalarının döküldüğü kayalık bölge, tel örgü ağlarla çevriliyor. Dağcıların çalıştığı tel örgü çalışmalarında güvenlik önlemleri alınarak tel örgülerin çekileceği dik yamaca tırmanılıyor. Metrelerce yükseklikte, tel örgü ağlarını birleştiren dağcılar, yamacı santim santim korumaya alarak düşme olasılığı olan kayalara güvenlik koridoru içine alıyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.