Erzurum Haber Girişi : 21 Haziran 2023 17:01

İspir'in eski belediye başkanı Osman Çakır: MHP'li Meclis üyesinin de inşaatı var!

İspir'in eski belediye başkanı Osman Çakır: MHP'li Meclis üyesinin de inşaatı var!
Erzurum'un İspir İlçesi'ne bağlı Yukarı Mahalle'de imar plan değişikliği yapılan 11 bin metrekarelik arazi, AK Parti ve MHP'lileri karşı karşıya getirdi.

Eski Belediye Başkanı Osman Çakır, gazeteci Onur Sağsöz’ün gündeme getirdiği konunun ardından açıklamalarda bulundu.

 

Erzurum Büyükşehir Belediye Meclis’inin son toplantısında Yukarı Mahalle’de bulunan yaklaşık 11 bin metrekarelik arazi de imar plan değişikliği talebi görüşüldü. MHP grubunun itiraz ettiği, şerh koyarak ret oyu verdiği talep, Meclis’ten geçti ancak tartışmalar bitmedi.

 

Erzurum Ajans’tan gazeteci Onur Sağsöz’ün ‘Jeoloji mühendisinin odasında neler döndü?’ başlıklı yazısından sonra İspir eski Belediye Başkanı Osman Çakır, açıklamalarda bulundu.

 

“MHP’Lİ MECLİS ÜYESİNİN DE İNŞAATI VAR”

 

Bahsi geçen arazinin Çakıroğlu Ltd. Şti’ye ait olduğunu söyleyen Osman Çakır, taşınmazın imar plan değişikliği talebinin Muhittin Çakır tarafından değil şirket tarafından istenildiğini söyledi.

 

Çakır şu açıklamayı yaptı. “Nisan ayında İspir ilçesinde Meclis’te imar plan değişikliğine ilişkin yapılan oylamada oy birliğiyle kabul edilmiştir. Belediye Başkanı da dahil hiçbir Meclis üyesi itiraz etmemiştir. Mevcut arsanın zaten bir kısmı imara açık durumda olup, şirketin talebi sadece arsanın bir kısmının daha imara açılmasına yöneliktir. Ayrıca iddia edildiği gibi arsa heyelanlı bölgede yer almamaktadır. Tam aksine şu anda Erzurum ili İspir ilçesi Yukarı Mahalle 157 ada 141 parsel sayılı taşınmaz üzerinde İspir MHP Meclis Üyesi ve İl Meclis Üyesi Mustafa Dağ’a ait şirket tarafından inşaat yapılmaya devam etmektedir. Şu anda 4. Kat betonu atılmaktadır. Yine söz konusu arsaya 50 metre mesafede Yukarı mahalle 424 ada 6 parsel üzerinde 4 katlı yurt binası, 60 metre mesafede Yukarı mahalle 149 ada 1 parsel üzerinde 4 katlı okul, 60 metre mesafede Yukarı mahalle 158 ada 7 parsel üzerinde 5 katlı bina bulunmaktadır. Erzurum belediye meclisinde yapılan oymaya Muhittin Çakır katılmamıştır. Muhittin Çakır’ın katılmadığı toplantıda oy çokluğu ile kabul edilmiştir. Nisan ayının ilk günlerinde İspir Belediye Meclisi kararı Erzurum meclisine gitmiş olup Nisan ve Mayıs ayında gerekli çalışmaları yaparak komisyon raporunu tamamlayarak Haziran ayındaki toplantıda gündeme alınmıştır. Yani Haziran ayında yapılan Meclis toplantısında imar komisyonunun ertelenmesine ilişkin her hangi bir kararı bulunmamaktadır. Son olarak ise habere konu arsanın imar değişikliği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılmıştır. İspir Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle karar alınmış son olarak ise Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy çokluğu ile kararlar çıkmıştır. Yani alınan tüm etüt ve jeoloji raporları, komisyon kararları, İspir Belediye Meclisi’nin oybirliğiyle aldığı karar, Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi’nin oy çokluğuyla aldığı karar ve bakanlık tarafından alınan kararların yanlış olduğunun iddia edilmesi hukuka ve hakkaniyete aykırılık teşkil etmektedir.” HABER MERKEZİ 

 

KONUYLA İLGİLİ GAZETECİ ONUR SAĞSÖZ'ÜN YAZISI İÇİN TIKLAYIN

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.