Bölge Haber Girişi : 17 Mayıs 2010 16:27

İspirli Sandıklı'da Erzurum'u anlattı!

İspirli Sandıklı'da Erzurum'u anlattı!
Afyon Sandıklıda düzenlenen Türk Dünyasından sanatçı ve şairlerinde katıldığı ''Anadolu Yunustur'' isimli etkinliklere Erzurum'u temsilen katılan şair ve yazar Hanifi İspirli

Erzurum Ajans-Afyon Sandıklı’da düzenlenen Türk Dünyası’ndan sanatçı ve şairlerinde katıldığı “Anadolu Yunustur” isimli etkinliklere Erzurum’u temsilen katılan şair ve yazar Hanifi İspirli 3 gün süren etkinliklerde kendi şiirlerini okudu, okullarda öğrencilere Erzurum’u ve özellikle 2011 Üniversiade Kış Oyunlarını anlattı.
30 ilden şairlerin katıldığı ve Yunus Emre ile ilgili birde sempozyumun düzenlendiği şenliklere katılan Afyon Valisi Haluk İmga, Afyon milletvekilleri Zekariya Aslan ve Ahmet Koca ile de görüşerek bilgi veren İspirli; Erzurum’un bir dünya kenti olma yolunda spor ile büyük adımlar attığını söyledi. Özellikle sanatın ve sanatçının önemine değindi.
Sandıklı Kaymakamı Samet Ercoşkun’a ve belediye başkanı İsmail Elibol’a kitaplarını imzalayan İspirli; şiirin kalbini attırmaya devam ettiği için özellikle Kaymakam Ercoşkun’a teşekkür etti.
Şenliklerin son gününde bir konser veren sanatçı Esat Kabaklı, Erzurum türkülerinden de örnekler sundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.