Türkiye Haber Girişi : 24 Temmuz 2018 14:30

İstanbul'da 4 katlı bina böyle çöktü

İstanbul'da 4 katlı bina böyle çöktü
Beyoğlu Sütlüce'de toprak kayması sonucu boşaltılan 4 katlı bina, büyük bir gürültüyle çöktü. Binanın çökme anı saniye saniye kameralara yansıdı.
Erzurumajans-Beyoğlu Sütlüce'de Fuadiye Sokak'ta istinat duvarı çalışması sırasında toprak kayması meydana geldi. Toprak kayması sebebiyle bir binada çökme tehlikesi yaşandı. Bina güvenlik gerekçesiyle boşaltılırken, ekipler bölgede yoğun güvenlik önlemi aldı. Boşaltılan 4 katlı bina büyük gürültüyle çöktü. Çökme anı saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde 4 katlı binanın büyük bir gürültüyle çöktüğü görülüyor. Çöken binadan yükselen toz bulutu kameralara yansıdı.  

"Binanın ruhsatı, iskanı yok, kaçak bina"

İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu Sütlüce’de toprak kayması sonucu çökme tehlikesi bulunan binayla ilgili açıklamalarda bulundu. Demircan, "3 bina tahliye edildi, elektriği ve suyu kesildi. Hayati bir tehlike şu anda insanlar için söz konusu değil. Bütün resmi kurumlar olarak tedbirlerimizi almış bulunuyoruz. Maalesef iskanı, ruhsatı yok, kaçak bina" dedi.

Beyoğlu Sütlüce’de bulunan Fuaye Sokak’ta sabah saatlerinde bir inşaatın temel atma çalışması sırasında toprak kayması meydana geldi. Toprak kayması sonucu bir binada çökme tehlikesi yaşanıyor. Çökme tehlikesinin meydana geldiği 4 katlı binadaki vatandaşlar olay yerine gelen ekipler tarafından tahliye edilirken, bina çevresinde ekipler geniş güvenlik önlemi aldı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan çökme tehlikesi bulunan binayla ilgili açıklamalarda bulundu. Temelinde toprak kayması yaşanan binanın kaçak olduğunu belirten Demircan, "Yoğun yağmurlardan dolayı istinat duvarının yıkılmasından sonra büyük bir tehlike yaşanıyor şu anda binada. Hep birlikte görüyoruz zaten. Olay bir buçuk saat önce oldu. Bu süre içerisinde belediyemiz müdahalesini sürdürüyor. 3 bina tahliye edildi, elektriği ve suyu kesildi. Hayati bir tehlike şu anda insanlar için söz konusu değil. Şu anda bütün resmi kurumlar olarak tedbirlerimizi almış bulunuyoruz. Maalesef iskanı, ruhsatı yok, kaçak bina" dedi. 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.