Erzurum Haber Girişi : 10 Ekim 2023 09:42

İstanbul merkezli 9 ilde sahte rezervasyon dolandırıcılarına operasyon: 11 gözaltı

İstanbul merkezli 9 ilde sahte rezervasyon dolandırıcılarına operasyon: 11 gözaltı
İstanbul'da bazı restoran ve eğlence mekanlarının internet sitelerinin sahtesini oluşturarak 'rezervasyon' üzerinden dolandırıcılık yapan 11 kişi yakalandı.

İstanbul’da bazı restoran ve eğlence mekanlarının internet sitelerinin sahtesini oluşturarak ‘rezervasyon’ üzerinden dolandırıcılık yapan 11 kişi yakalandı.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İstanbul'da faaliyet gösteren bazı restoran ve eğlence mekanlarının sahte sitesini oluşturarak rezervasyon adı altında ödeme alan bir dolandırıcılık şebekesini tespit etti.

 

Sahte rezervasyonlarla vatandaşları dolandırdıkları iddiasıyla haklarında soruşturma açılan şüphelilere yönelik yürütülen teknik ve fiziki takibin sonunda bu sabah İstanbul’un Beylikdüzü, Güngören ve Beykoz ilçeleri ile Ankara, Adana, Artvin, Erzurum, Kocaeli, İzmir, Mersin ve Çanakkale’de eş zamanlı operasyon başlatıldı.

 

Nitelikli dolandırıcılık suçlarının aydınlatılmasına yönelik yürütülen operasyonda 14 şüphelinin 11’inin gözaltına alındığı öğrenildi. Diğer iki şüpheliden birinin başka bir suç nedeniyle cezaevinde tutuklu bulunduğu, 1 kişinin ise askerde olduğu belirlendi.

 

Gözaltına alınan şebeke üyelerinin evlerinde yapılan aramalarda ise 23 bin 125 lira para ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Savcılıkça yürütülen soruşturma çerçevesinde yakalanan şüpheliler sorgulanmak üzere İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şubesine götürüldü. Dolandırıcılar hakkında yürütülen tahkikat işlemleri devam ediyor. İHA

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Emrah çavuş 13 Ekim 2023 07:41

    Daha önceden emniyet ve kolluk birimlerine çok bildiri uyarı ve yer tespiti için bilgi verilmiş olsada kimse bu olaylarla alakalı ilgili bir adım atmadı gürcü kapı semti yoncalik altı erzurum yakutiye mumcu gez mahallesi 50. Yıl caddesi say say bitmez bir çok yerde bulunan bu evler bir çok tehlike barındırıyor ve yaşları küçük olan kız çocukları erkek çocukları bu evlerde uyuşturucu alkol ve daha berbat şeyler için bir araya geliyor ama elimiz kolumuz bağlı olduğu için de konuyla alakalı hiç birsey yapamıyoruz saygı değer devlet büyüklerine duyurulur..