İstanbul Oyunu!

 

2014 yılı seçimleri öncesiydi.

 

Ahmet Küçükler’in aday gösterilmeyeceği kesinlik kazanmış, siyaset kızışmıştı.

 

Aday adayı olan ‘Erzurumlu’ bir yığın isim vardı.

 

Kulislerde kazan kaynıyor, ortaya çıkan isimler, yıpratma politikalarıyla bir bir vitrinden düşürülüyordu.

 

AK Partinin kalesi Erzurum’da, teşkilat birbirine girmişti.

 

Seçim öncesi kriz kabul edilemezdi. Genel Merkez “susun” dedi ve hiç kimseye sormadan Mehmet Sekmen’i aday gösterdi.

 

Kendi ifadesiyle “hasbelkader” Erzurum’daydı.

 

Veee… Sevabıyla günahıyla 10 yılını doldurmasına dört ay kala…

 

Geleceğinden haberimizin olmadığı Mehmet Sekmen’in bu kez gideceğinden haberimiz oldu ya da gitmek istediğinden!

 

İstanbul’a aday adayı olduğunu İstanbul’da açıkladı.

 

"İstanbul'umuza hizmet etmek için yola çıktık. Geldiğimiz bu aşamada tecrübemizi, deneyimimizi, bilgimizi, milletimizin gönlüne mazhar olmuş bu güzel şehre nasıl aktarabiliriz bunu düşünüyoruz” dedi.

 

Takip edenler bilir, geçen 23 Eylül’de ‘Partinin adayı değil’ demiştim.

 

Öfke patlaması yaşayıp, klasiği haline gelen tehditleri savururken, “Hevesleri kursaklarında kalacak” diye bağırıyordu. 

 

Baktı ki, iş ciddi, yolun sonu gözüküyor, İstanbul kozunu ileri sürdü.

 

Önce iktidara yakın gazetecileri Erzurum’a davet etti, tam sayfa röportajlar verdi.

 

CNN’den Hande Fırat durup dururken, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adayları arasında adının geçmesi kimseyi şaşırtmasın!” demedi!

 

Ardından ulusal medyada kulis haberleri yer almaya başladı.

 

Sekmen İstanbul’a göz kırptı”, “Sekmen: Partim ve liderim uygun görürse…” başlıkları atıldı.

 

"Hakkımda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olacağım şeklinde çıkan haberler beni mutlu etti. Kim İstanbul gibi bir şehrin hizmetkârı olmak istemez ki? İstanbul benim sevdalı olduğum bir şehir" açıklamasında bulundu.

 

A Haber, CNN Türk, Haber Türk’te canlı yayınlara çıktı.

 

Destek için Erzurum derneklerini turladı ve en son Kurtköy’de Erzurumlulara, “İstanbul için yola çıktık” dedi.

 

Erzurum’dan uzak Erzurumlular (!) alkış kıyamet, kendisine tam destek verdi.

 

Açın bakın sosyal medya hesaplarına, Sekmen’e ‘yanındayız’ mesajları yağdı.

 

Sekmen’in İstanbul planı tıkır tıkır işliyordu.

 

Şimdi neyi bekliyor biliyor musunuz?

 

Aday belirleme sürecinde Genel Merkez’in kendisini arayıp, “Tamam sen karıştırma İstanbul’u, Erzurum’da kal” demesini bekliyor.

 

Bunun için de bir yandan Erzurum projeleri açıklıyor. İşte bunlardan biri ve en uçuğu… 

 

2 milyar dolarlık yatırımla Konaklı Kayak Merkezi eteklerine tatil köyü kuracakmış!

 

En az 10 yeni otel, 1000 villa... 10 – 15 bin yatak kapasitesi… Dünyaca ünlü otel zincirleri, gecelik fiyatları 2000-2.500 Euro…

 

Efendim aklımızla alay ediyor.

 

Açın bakın istatistiklere sezonda Konaklı bölgesinde kayak yapabilme gün sayısı 60’ı bulmuyor.

 

Bazı dönemlerde bu süre 45 günü geçmedi. Öyle ki, şundan birkaç yıl önce Konaklı’daki telesiyejleri söktürüp, Palandöken’e taktıran kendisiydi.

 

Anlayacağınız şu sıralar kafası karışık, ne dediğinin, ne yaptığının farkında değil gibi!

 

Hatta projeyi açıklarken, geçen yıl Erzurum’a 1 milyon 950 bin kayak turisti geldiğini sıktı! 

 

O yüzden her söylediğine itibar etmeyin.

 

O’nun için Erzurum bitti, bu sebeple İstanbul oyunu oynuyor. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Muhammet Samim 29 Kasım 2023 15:45

    Erzurum Akp Belediye Başkanları maalesef enkaz bıraktı. Önceki Başkan Ahmet Küçükler rahmetli efsane Başkan Necati Güllülü?nün açmış olduğu Menderes Caddesinin altına otopark yapmaya kalktı, alttan akan sudan haberdar dahi olmadığı için planlanan bütçenin 3-5 katını müteahhit firmaya ödeyerek işin için ancak çıktı ve sonuçta ortaya kimsenin kullanmadığı bir yeraltı otoparkı çıktı. Yine Necati Güllülü?nün hizmete açtığı otogarı MNG avm?ye peşkeş çekip oradaki Camiyi yıktılar yerine Starbaks cafeler açtılar. Onlara sorsan kendileri Müslüman diğerleri münafıktır. Eski otogar yeni MNG Avm nin önüne döktükleri asfalt birkaç ay sürmeden söküldü, altından 30 sene önce Güllülü?nün döktüğü asfalt çıktı. Üniversite tarım arazisinin üzerine 5 yılda sadece bir kez miting yapmak üzere milyonlarca para harcayıp beton dökmeyi hangi akıl selim insan kabul edebilir. Yine üniversite arazisini bir otel zincirine peşkeş çekip kapısının önüne kadar yol götürmek halka hizmetmidir? Şehrin yüzük kaşı mevkisinde bankanın parasıyla konut yapıp satmak belediyenin görevimidir? Boy boy fotoğrafla bilboard reklamı veya ulusal medayada kendi şahsi reklamını yaptırmak bu şehre hizmetmidir?

  • kılavuz istemez 27 Kasım 2023 11:24

    Git artık ALLAH aşkına yeter git buradan senin belediyecilik anlayışınıda gördük

  • Vatandaş 20 Kasım 2023 11:05

    Belediye önce temizlik işerine baksa nasıl olur. Belediyenin önü bile sigara izmaritleriyle dolu. Sokaklar yollar çöp dolu. Çöp kutularının kapakları yok. Kar yağdı içleri su doldu.

  • Ömer Ömeroğulları 19 Kasım 2023 19:05

    Erzurum belediyesi;İbrahimpaşa Ap.nı 10 araca park yeri olsun mu diğe kamulaştırdığı 28 dairenin iki seneye yakın süredir devam eden hukuk savaşı 2 nci Hukuk Mahkemesinden,3ncu As.Huk.Mahmemesine taşınmasına rağmen yine Belediyenin bilirkişi heyetinin ön gördüğü komik raiç bedelini dört celsedır yarıraması nedeniyle 27 Aralık 2023 tarihine ertelenmiş bulunmaktadır.Kaynağın yok,paran yok ne diğe kamulaştırarak 28 aileyi dört beş bin lira kira ödemeye mecbur bıraktığın insanların bu nebalinı nasıl ödeyeceksin ? reklam uğruna şehir harabeye döndü.

  • çetin kara 16 Kasım 2023 08:16

    işin doğrusu erzurumlu adam gibi bir insanın aday olmasıdır. yoksa ahmet küçükler gibi erzurumu mahveden otogarı taa kars gibi erzurum dışına taşıyan on binlerce öğlenciyi mağdur eden mng avm asasını bedavaya peşkeş çekip erzurumun başına bela eden. trafiği katleden birisi de erzurumlu idi buda unutulmasın. vebali üzerine olsun. mng avm nin de ilk yaptığı terminal camisini yıkmak oldu. starbucks lar hep burada. sonra akp den de tekrar aday adayı olma gibi ataklar yaparak kendi siğortasını oluyor ama erzurum unutmayacaktır. ahirete kadar vebali onun üzerine olacaktır. sekmen de gelip üniversiteyi rektörle beraber altını oydu. üniversite tarihinde ilk defa bu kadar toprak kaybedildi. artık nesözü verilmişti kimbilir. bunlarında hesabı hem ahirette veriecektir hemde kendilerinden çıkacaktır sen kalk eğitim öğretim yapılan tarım arazsini hiltona ver. Böyle belediye başkanı böyle rektör olur mu. sen kalk 60 senelik Atatürk üniversitesi ziraat fakültesi çitliği arazisini yola ver spor salonuna ver miting alanına konser alanına ver elden çıkar. o arazilerin değeri yüzlerce trilyon ederdi. bunun vebali cezası ahirette sorulacaktır. hakkımız haram olsun. tarım arazisini konser alanı miting alanı yapıyorsunuz. zamanında tonlarca bugday arpa ekilen yüzlerce koyunun yayıldığı yerleri veriyordnuz sonrada et pahalandı süt pahalandı diye kenara çekiliyorusnuz. başka ülkede olsa anında azledilip cezaevine gönderirler. tarıma topraga hayvana yeşle saygısı olmayan bir toplum olduk. Buradan erzuruma sesleniyorum lütfen tarım arazilerine sahip çıkın çocuklarına gelecek bırakın. boş miting alanı 6 senedir 1 defa miting yapıldı 6 senede 1 gün kullanıldı. bu israf değilde nedir. yazık değilmi Erzuruma yazık değilmi vatana millete. Ben hakkımı haram ediyorum. Allah sizden bunun hesabını sorsun. ahirete kadarda yüzünüz kara olsun

  • ahmet şen 13 Kasım 2023 22:30

    şahsen ben istanbulda kartal belediye başkanlığı yapmış olsam kesinlikle Erzurum'a gelip belediye başkanlığı yapmak için en az 1 trilyon isterim bu maaş mümkün olamayacağına göre belediye başkanı maaşına ek olarak 3 4 yerden ödeme almam gerekir yani anlayın işte, ben yemeye gelirim kardeşim bana ne Erzurum'dan. oy verenler düşünsün. istanbulu bırakıp erzuruma gelmem için oy vermişseniz pamuk elleri cebe atacaksınız. bu işin raconu bu. lafın çoğu aptala söylenir.

  • ali veli 13 Kasım 2023 16:29

    Ahmet gitti Mehmet geldi şak şak şak... Şimdi de Mehmet gider Mustafa gelir ona da şak şak şak... Sonra pekmez paraları, su paraları bilmem kaç milyon tl.... yine şak şak şak... Gariban erzuruma kimi gönderirseler şak şak şak... Yazık bu memleketi köle yaptılar. Şakşakçı çok olunca ha ali veli ha li veli ali... Önemli olan bu düzenin değişmesi..

  • ahmet şen 13 Kasım 2023 10:06

    buradan akp il başkanlığına ulaşmak istiyorum. lütfen bunu bizden uzak edin. alın nereye gönderirseniz gönderin. Erzurumun altını üstüne getiren bu adamdan bizi kurtarın enrede tarım arazisi ova mera varsa hepsini katletti. ermeni rus yunan gelse bundan kötüsü olamazdı. Bu erzurumun beka sorunudur.

  • Dadas 12 Kasım 2023 18:51

    Türkiye çok büyük yiyip yiyip bitiremediler. Arazi çok besi camışları için büyük otlak

  • MEHMET ALİ CANDAN 12 Kasım 2023 09:27

    bu yalancı ve etrafında oluşturduğu avenesi, yalakaları, çalanları ve de çanak tutanları maşaları medyadaki kalemleri yarın ahirette hesap ağır olacak bilesiniz. Allah yardımcın olsun ad ve soyadına yakışan bir gazetecisin ONURLU VE SAĞLAM SÖZLÜ DADAŞ RUHUNU TAŞIYAN TEK GAZETECİ.

  • Ömer 11 Kasım 2023 22:06

    Büyükşehir belediyesi kiracısi olduğumuz iki dükkanı ve 5 komşu işyerini hiçbir gerekçe göstermeden yıktı o dükkanlarin kirası devletimize gidiyordu az ama çok boş arazi olmasından iyidir hukuki olarak hiçbir şey yapamadık milletvekili de sahip çıkmadı Allah'a havale ettik ordaki toplantıya nasıl olsa herkes katılacak umarım belediye başkanı bu yorumları okuyordur.

  • Ali er 11 Kasım 2023 21:34

    1001 hatim hatırına bizi bundan koru Allahım. Dulun yetimin yüzü sütü hürmetine sekmenden bizi sakındır. Aday olamasın. Mevlaya emanet olan Erzurum inşallah kurtulacaktır. Pir Ali baba hürmetine bizi kurtar rabbim.

  • halisdemir 11 Kasım 2023 11:54

    gırtlagına kadar borca batmış bir erzurum . ipotek gibi 20 sene borç ödeyecek durumda. parklar bahçeler yoncalık otobüs garajı bile satıldı. erzurumlu şehrine sahip olmuyor. herkes onur sağsöz gibi şehre sahip çıksa böyle pislikler olamaz. lütfen şehre sahip çıkın verginiz nereye gidiyor biraz duyarlı olun. şehrimize sahip çıkalım. siyaset başka şey belediyecilik başka şey bunun bilincine varalım.

  • İstanbul 11 Kasım 2023 10:32

    İstanbul'un hiç bir ilçesinde istemiyoruz kendisini

  • Ali er 10 Kasım 2023 23:10

    Allah Erzurum un yüzüne baksında inşallah aday olamasın. Erzurum savaştan çıkmış sanki. yollar rezalet Gürcü kapı rant tesisleri rezalet. Mng önü asfalt30 sene önceki asfalt. Kendi döktükleri asfalt 2 gün dayanmadı kazıdılar altındaki asfalt taaa Necati Güllülü zamanında dökülen asfalt. Allah bizi kurtarsın. Amin. Üniversitenin tarım arazisi Hilton?a verildi, Tarım arazisine bina yapılamaz kaydı bir gecede değişti Müslümanlıkları sadece cüzdanlarına kadar. Üniversitenin güzide arazisi dönümlerce arsa miting alanı oldu. 5 senede bir kullanılıyor ama gece gündüz bomboş yatıyor. Olimpiyat Parkı fuar alanıydı Türkiye?de böyle bir fuar alanı sadece İzmir de vardı. Tutup boşuboşuna fuar alanı yaptı milyonlar boşa gitti. 2. Organizeyi yaptılar 2 ay dayanmadı fabrikalar çöktü. Tekstil kent dediler boş çıktı. Tramvay dediler 10 sene geçti. Su faturayı elektrik faturasını geçti pis göl suyu balık kokan suya aşırı para alınıyor yani artık lütfen gidin istemiyoruz artık. Erzurum?da belediye başjanınolacak binlerce liyakatli şehrin insanı var. Bu şehir dizi ahitte kadar kötü olarak anacaktır.

  • Herşeyin bir hesabı var 10 Kasım 2023 19:27

    İstanbul olmaz, beylikdüzü. Maltepe, Ümraniye olur. Sağı gösterip sol vurmak budur.