İşte gerçek. Bir şehir imza atar!

 

Birazdan okuyacaklarınıza nasıl bir tepki verirsiniz karar sizin.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, birkaç gün önce Bursa, Kocaeli, Sakarya, Trabzon ve Samsun’da hafif raylı sistem projelerine onay vermişti.

 

Stadyum’ dedim, şehrimdeki durumu anlattım. Lütfen yazıyı bir kez daha okuyun.

 

Her bir satırının altına tekrar imzamı atarak bakın konuyu nereye getiriyorum.

 

2018 yılından bu yana AK Parti Milletvekili Selami Altınok, dün katıldığı bir programda ne dedi biliyor musunuz? 

 

“Bana sorsalardı gerçeğini anlatırdım” dedi ve aynen şunları söyledi.

 

“Bana sorsaydı ya da Mustafa Ilıcalı’ya sorsaydı ki, ben de Mustafa Ilıcalı’dan öğrendim, Cumhurbaşkanımız o iller için imzaladığı kararnameyi bize 2017 yılında imzaladı. Onlara sadece yapılabilsin diye bir onay verdi.

 

Kaldı ki, 2020 yılında bizim bütün uygulama projelerimizin hepsi tamamlandı sadece ihaleye çıkma noktasında şu anda. Ben de konuyu bilen bir insan değilim ama Mustafa Ilıcalı ile istişare ettim. Bu iller için karar yeni alınıyor.

 

Sonra uygulama projeleri falan yapıldı, hazırlandı sadece ödenek koyup Bismillah diyeceğiz, onlar daha sıfırdan yeni başlıyor ortada proje falan yok sadece yapılabilirliğinin bir ihtimali doğdu.”

 

Sayın vekilimizin de itiraf ettiği gibi konuyu bilen biri değil.

 

Bunu bildiğim için kendisini arayıp sormadım. Çünkü o tarihte kendisi vekil değildi.

 

Vekil olduktan sonra da konudan yine bihaber olduğunu yukarıdaki söylemlerinden anlamak mümkün. 

 

Selami Bey’in “anlatırdım” dediği gerçek bu işte, yani 2017 yılında Erzurum için imzalanan kararname! Başka da bir şey yok!

 

Evet, kimse bunu inkâr etmiyor ama asıl gerçek ne, söyleyeyim.

 

2017 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘tamam yapın’ dediği işi takip edip, yapamamaları gerçeğin ta kendisidir.

 

Şimdi konu gündeme geldi ya, kırk türlü bahane üretirler, inanmayın!

 

Sorun, sorgulayın. O ki, proje hazır, 2018 yılından bu yana neredesiniz; neden ödenek koyduramadınız, niye ‘Bismillah’ diyemiyorsunuz?

 

Boşuna dememişler; salâvat kuvvete bağlıdır. O da bizimkilerde yok o yüzden inanmayın.

 

Bakın altını çizerek söylüyorum; Bursa, Kocaeli, Sakarya, Trabzon ve Samsun hafif raylı sistem projeleri hazır.

 

Ve bu iller bizden önce projelerini hayata geçirirlerse -ki her biri de güçlü lobilere sahip şehirler- siyasilerimiz yüzümüze nasıl bakacak?

 

Kimsenin o duruma düşmesini istemem. Bu nedenle bir an önce ödenek çıkarılması konusunda adım atmalı ve ihale sürecini başlatmalılar.

 

Ha bu arada Selami Bey’in “sorsaydı” dediği isim Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, 'Stadyum' dan sonra aynen şu cümleyi kurdu.

 

“Onur Bey, ben bu kararnameyi Erzurum için 6 yıl önce çıkartmıştım. Bu son kararnamedeki şehirlerde hafif raylı sistem projeleri bizden önce hayata geçerse Erzurum’da bu işe ilgi göstermeyenlere hakkımı helal etmeyeceğim.”

 

Efendim bu sözün altına bir şehir imza atmaz mı? 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • hasan 07 Kasım 2023 17:25

    güzel yazı tebrikler

  • Mustafa bey 25 Ekim 2023 23:41

    Tramvaya sıra gelene değin bissüri aksaklıklar mevcuttur. Tramvay özellikle dadşkentten çıkıp araştırma hastanesi ve şehir hastanesine uğramalı ve kent meydanına gelmelidir. Palandökene tramvay değil teleferik yapılmalıdır. Ama kim yapacak kimin umrunda tek dertleri seçim kazanıp rant vurgunu vurmak vatandaşa tramvay yolu gelmiş gelmemiş hiçkimsenin umrunda değil

  • Mustafa Yücel. 25 Ekim 2023 16:23

    Yorumlarınokuyorum bir gidin üniversiteye resmen eziyet aracı park edip hastaneye giremedik virüstü saçma sağan atlatma koymuşlar atlamaktan böbreklerimiz ağrıdı bı üniversitede hiç mi görevli yok bu yolları kullanmıyorlar mı üstünden geçinirlermi bu ne yahu. Resmen insanlara eziyet için koymuşlar yazık inşallah cumhurbaşkanı gelir size bir söz eder. Siz makam aracındasınız biz kendi malımızı kullanıyoruz bedava değil hersene amortisör değişmek kul hakkıdır. Cimee şikayet edeceğim sizi millete düşmanlık etmek nedirhainlik nedir sökün bu piş şeyleri yoldan. Birtane büyük hastane otoparkı yapın. Gandşk gündik park yeri diş fakültesinde aynı daracık burfscık yollar.

  • nihat özdemir 24 Ekim 2023 09:45

    halis demir üniversite giriş çıkışları denetlenmeli demişsin , ne alaka, zaten bir işe yaradığı yok üniversitenin birde trafiğimizi mi kessinler, geçiş turnikeleri bile kaldırılmalı, atlatmalar kaldırılmalı, araştırma hastanesinin otoparkları düzenlenmeli, görevli konulmalı,

  • İSİME GEREK YOK 24 Ekim 2023 09:30

    YAV HELE DADAŞIM SENİN DERDEN BAK. DÜŞMÜŞSÜN HAFİF RAYLI SİSTEMİN DERDİNE. BU ERZURUM BRÜKRASİSİ BU İŞİ YAPACAK ÇAPTA İNSANLAR DEĞİLLER. BAK BEN SANA DAHA VAHİM BİR ŞEYİ SÖYLİYİM; BUGÜN ŞEHİR MERKEZİNDEKİ İLKOKULLARIN SINIF MEVCUDLARI 40 KİŞİ. SENE 2023 ÇOCUKLAR 40 KİŞİLİK SINIFLARDA OKUYOR. YAPILAŞMANIN OLDUĞU ŞÜKRÜPAŞA VE YILDIZKENTE BAKIN GİDİN ORDAKİ VELİLER İLE ÖĞRETMENLER İLE KONUŞUN. ŞEHİR MERKEZİNE OKUL YAPAMAYAN İDARECİLERDEN HAFİF RAYLI İSTEMİ BEKLEMEK ABASLE İŞTİGALDİR.

  • ali er 23 Ekim 2023 23:09

    bu şehirde gazeteci denince aklıma onur bey geliyor. inşallah şehirdeki tüm basın elemanları örnek alırlar. yalama yalakalık yapmayla belki günü kurtarırsınız ama ülkeyi şehiri kurtaramazsınız. Onur bey erzurumun Ugur mumcusudur. araştırmacı gazetecilik yapıyor onu okumak da erzuurma hizmettir. Onur bey kalemine sağlık. doğru kişilerin yolu açık olsun.

  • Dadaş 23 Ekim 2023 10:15

    Nihat Özdemir Erzurum'un niye hafif raylı sisteme ihtiyacı yokmuş? İyi, rahat, konforlu bir bir şehir içi seyahat Erzurumlunun hakkı değil mi? Sen gerçekten Erzurumlumusun merak ediyorum.

  • Halis demir 23 Ekim 2023 07:52

    Selami beyin özrü kabahatinden büyük olmuş. 6 mv hiçbirisi sahada yok sanki yok hükmündeler. Mv değilde atanmış memur statüsündedirler. Sayın Ilıcalı da çok çok hatalı verdiği dediği hiçbir şey gerçek olmadı. Yüzlerce üniversite hocasının huzurunda bu şehirde akıllı şarj fabrikası kurulacak diyeli 8 sene oldu tramway hayal oldu hakkımı haram ediyorum. Adam olan verdiği söze sahip çıkardı. Bu şehrin tek tutunacak dalı var oda onur sağsöz dür. Gündemi belirleyip yazıyor gereğini yapın Çat belediyesinin inşaatları acilen durdurulmalı. Atatürk üniversitesi giriş çıkışları çok sıkı denetlenmeli yol geçen hanı değil üniversite orası. Mng avm trafik sorunu yola park engellenmeli orada yollar kavşak düzenlenmeli Mvekilleri sahaya inmeli halka yakınlaşmalı Dadaşkent belediyesi domates üretmeyi bırakıp halka hizmet üretmeli domates nedir ya. Onur sağsöz ve yazıları hergün okunmalı Erzurum kent konseyinin adı var kendi yok bu konsey ne iş yapıyor yaptığı işler nelerdir Hersey ülkemiz ve Erzurum için. Bence Erzurum?da şu an çok çalışan sadece emniyet müdürü tebrik edeyim kendisini.

  • nihat özdemir 23 Ekim 2023 07:47

    Bu şehrin raylı sisteme ihtiyacı yok. Bunun yerine hızlı trene acil ihtiyacı var. Tüm bürokrasimiz hızlı trene odaklanmalı. Stadyum filan hepsi rafa kaldırılmalı. Erzuruma yapılacak tüm yatırımlar hızlı trene yönlendirilmeli.

  • Öğrenci velisi 22 Ekim 2023 21:08

    Bizde ailece hepinize Hakkımızı helal etmiyorum. Biz destek verdikke siz hep yandaslarinizi korudunuz .bizi her seferinde hepiniz kandırdınız bu ülkede torpili olağan hale getirdiniz . Adelet zaten yok. Kanunlar hep mazlumları ezdi. Çocuklarimizin eğitim hakkını aldınız. Sinavi kazananlari mulakkatta elediniz. Burokratlariniz bizlere zulum yapti kulaklarinizi tikadiniz Bu dünyada devraninizi sürün sizin alayinizi Allaha sikayet ediyorum. Yarın Allahını huzurunda ahirette sizinle hesaplaşacağız