Erzurum Haber Girişi : 05 Mayıs 2020 23:00

İşte havalimanında son durum

İşte havalimanında son durum
Erzurum Valisi Okay Memiş, havalimanı pist bakım ve onarım işinin bu yıl tamamlanabilmesi için çalışmaların başladığını duyurdu. Vali Memiş, “Ulaştırma Bakanımız konuyla bizzat ilgileniyor. Bu iş bu yıl bitecek” dedi.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’nün 2018 yılında ihaleye ettiği ancak çeşitli sebeplerle tamamlayamadığı Erzurum Havalimanı pisti bakım ve onarım işine havaların ısınmasıyla yeniden başlandı. Son 1,5 yıldır ‘acil pist’in kullanıldığı ve kış döneminde hava şartları nedeniyle 60’a yakın uçağın iptal olduğu havalimanı sorununu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na ilettiklerini belirten Vali Okay Memiş, çalışmaların başladığını duyurdu. 

VKS ÜZERİNDEN ANLATTILAR

Geçen hafta Erzurum Milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in de katılımıyla Video Konferans Sistemi (VKS) üzerinden Bakan Karaismailoğlu ile görüştüklerini dile getiren Vali Memiş, “Milletvekillerimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte havalimanının bizim birinci önceliğimiz olduğunu Sayın Bakan’a ilettik. Sağolsun konuya hemen eğildi ve başta müteahhit firma olmak üzere ilgili tüm birimlerle görüşmeler gerçekleştirdi. Son bir haftadır da çalışmalar başlamış durumda. Bu yıl CAT-3 A sistemiyle birlikte havalimanımız tüm pistleriyle hizmette olacak” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Cevdet çatal 01 Ocak 1970 02:00

    Bekleyin şehir hastanesi nasıl bitti hava alanı da öyle biter Bu erzurumda hep beceriksiz mutahitlermi ihale alır