Kültür-Sanat Haber Girişi : 23 Mart 2021 22:10

İşte o 'Dadaş oğlu'nun sözleri!

İşte o 'Dadaş oğlu'nun sözleri!
TRT Türk Halk Müziği sanatçılarımızdan Nurullah Akçayır'ın ilk olarak 12 Mart'ta seslendirdiği Ben Dadaş oğluyam parçasını ben de çok tuttum.

Erzurumajans-Vedat Refayeli-Daha demo halindeyken Ankara’da ki stüdyosunda dinlediğim parçanın, en az rahmetli İbrahim Erkal’ın ‘Hadi gel, Erzurum’a gel’ parçası kadar güzel olduğunu düşünüyorum. Özellikle nakaratlarına hayran kaldığım parçanın sözleri kadar müziğinin de Akçayır’a ait olması apayrı bir güzellik. Bu arada, yakın bir zamanda lasmanın da yapılacak olan bu güzel parçanın müziği kadar sözlerini de beğendiğimi, uzun süre ağızlarda pelesenk olacağını düşünüyorum.

 

İşte o top on listeme giren o parçanın sözleri:

 

Dalar gider hep gözlerim/Yollara yazım adını/Erzurum Beyaz şehir/Karlara yazdım adını/ Anayurdu baba yurdu/Can dostlarım hayal oldu/Sevdiklerim toprak oldu/Taşlara yazdım adını/Ben Dadaş oğluyam/Yüreği dağlıyam/Hep başım karlıyam/Dağlara yazdım adını/Karlı ayaz bir gecede/Ejdere yazdım adını/Esti de bir acı poyraz/Rüzgara yazdım adını.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.