İşte son kulis: Mehmet Sekmen aday gösterilmeyecek!

 

Hatırlatmak için şuraya not düşeyim, en son 15 Ağustos’ta ‘Sekmen için veda vakti dersek’ başlığını atmıştım.

 

Efendim bugün de son kulisleri aktarayım.

 

AK Parti Genel Merkezi’nde ‘analiz’ hareketliliği vardı.

 

Son 15 günde üst üste ‘çok önemli’ toplantılar yaptılar.

 

Öncelikli hedef belliydi; CHP’nin elindeki başta Büyükşehir’ler olmak üzere tüm illeri almak, bunun yanında mevcutları da korumak!

 

Öyle ki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir ‘değişim’ sinyali vermişti ama bu köklü olmayacaktı.

 

30 büyükşehir masaya yatırıldı. Durumları tek tek incelendi. Kentlerde yapılan kamuoyu yoklamalarıyla birlikte mevcut vekillerin görüşleri alındı.

 

Bu arada hemen söyleyeyim bu toplantıların ‘çok önemli’ bölümüne Genel Başkan Vekili Efkan Ala başkanlık yaptı ki, seçimden hemen sonra kurulan bu ‘analiz’ komisyonunu maestro gibi yönetti. 

 

Konya görüşüldü ardından Kayseri’nin durumu ele alındı.

 

Her iki ilin başkanlarıyla ‘yola devam’ dendi.

 

Son toplantıda Erzurum masadaydı.

 

A’dan Z’ye yapılan ‘analiz’ ortaya döküldü.

 

Fazla zaman harcamaya gerek yoktu öyle de oldu.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ‘teşekkür edilecekler’ listesine alındı.

 

Anlayacağınız Sekmen, yarın öbür gün ‘sağlık sorunlarını’ gerekçe göstererek aday olmayacağını açıklarsa şaşırmayın.

 

***

 

Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne konulacak 30 Büyükşehir için üçer isim belirlendi bile…

 

Bunlardan biri Prof. Dr. Recep Akdağ oldu. Akdağ’ın bundan haberi var mı bilmiyorum ama Genel Merkez ‘haydi göreve’ derse ‘gık’ demeyeceğini biliyorum.

 

Bir diğer isim daha önce de yazmıştım. Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar. Sosyal medyada ‘algısı yüksek’ isim olan Dr. Uçar ‘sinir ucu’ bağlantılarını iyi kullanıyor.

 

Kulislere göre Abdurrahim Fırat hariç tüm vekillerin desteğini de almış gözüküyor.

 

Bu da çok normal daha düne kadar Büyükşehir Belediyesi Başkan danışmanları arasında olan Fırat’ın Sekmen dururken bir başka adaya açık destek vermesi beklenemezdi.

 

Ve üçüncü isim…

 

Kulislerden sızmayan tek şey bu oldu.

 

Aslında bu klasik bir AK Parti stratejisi!

 

Öyle ki, Genel Merkez Erzurum’un yapısını çok iyi biliyor. Olur da yaklaşan seçim sürecinde adaylar yıpratılırsa bu sürpriz isim sahneye sürülecek.

 

Daha önce yapmadıkları şey değil! Hatırlayın 2014 yılında Mehmet Sekmen nasıl aday oldu?

 

O yüzden şimdilik merak etmeyin.

 

***

 

Gelelim merkez ilçelere.

 

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan aday gösterilmeyecek.

 

Her ne kadar Ankara’daki yakın çevresini devreye koysa da Başkan Orhan, kulislere göre aynı Mehmet Sekmen gibi artık gün sayıyor diyebiliriz.

 

Yerine konuşulan isim ise aynı zamanda AK Parti Bayburt Milletvekili Prof. Dr. Orhan Ateş’in akrabası olan Yavuz Ateş.

 

2019 yılında da aday adayı olan Ateş, Ankara’da kulislerin dillendirdiği isimlerin başında geliyor.

 

Ama yalnız değil.

 

***

 

Yakutiye Belediyesi’nde de Dr. Mahmut Uçar’ın Büyükşehir’e geçmesi halinde ‘hazırda bekleyen’ isim Akif Hoş.

 

Efendim Akif Hoş’u hatırlatayım. Kendisi Milletvekili Mehmet Emin Öz’ün İl Başkanı olduğu zaman Yerel Yönetimlerden Sorumlu Yardımcısıydı.

 

Tabanda zerre miskal karşılığı olmadığını düşündüğüm Hoş, son olarak Yakutiye Belediyesi’nin Bilkent karşısında parsellere böldüğü 74 bin 457 metrekarelik arsanın ihalesine girmişti.

 

Sonradan başka ihale aldı mı, takip etmedim ama arkası sağlam. Öyle ki, Milletvekili Mehmet Emin Öz bu süreçte ona kefil olacaktır. 

 

Tabi tek isim o değil! Yakutiye için partinin bazı sürprizleri olduğunu söyleyebilirim ama kulislerin ağızını bu konuda şimdilik bıçak açmıyor.

 

***

 

Palandöken’e baktığımızda Başkan Muhammet Sunar da mücadele içinde.

 

Ne yalan söyleyeyim partinin adaylarını açıklayacakları güne kadar işi zor.

 

Çünkü gelen birçok talebi ‘makul değil’ diyerek geri çevirmesi, AK Parti içindeki akp’lilerin üzerine oynamasına neden oldu.

 

Ankara’da şikâyet etmedikleri yer kalmadı.

 

Her ne kadar ‘siyasi fahişeler’ saldırısı altında olsa da yerini koruyacak gibi gözüküyor.

 

Haftaya kulisleri Ankara’dan aktaracağım. Bakalım Büyükşehrin sürpriz ismi kulislerden sızacak mı? 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ramazan 05 Aralık 2023 00:50

    Ben bu memlekette ak partiyi kullanipta adı belediye başkanı kendisi mutait olan belediye başkanı istemiyorum Allah başımızdan sayın cumhuru reisimizi ve onun gibi bu ülkeye çalışan insanları basimmizdan eksik rtmesin

  • YETER ABLA 14 Ekim 2023 23:46

    VİZYONA BAK...YAVUZ ATEŞ...ARTISI AKRABASI BAYBURT MİLLETVEKİLİ...PARTİYİ AKRABALAR TEŞKİLATINA ÇEVİRDİLER...EYER OLURSA AZİZİYE BİR BEŞ YILI DAHA KAYBETTİ DEMEKTİR...DİĞER TARAFTAN ENSAR COŞKUN BEN ADAY ADAYI DEĞİL ADAYIM DİYE GAZETECİLERE DEMEÇ VERİYOR...HADİ ADAY OLDUN...SEÇİMİ KAZANDIN BİR ÖNCEKİ SEÇİMDE PARTİNİN ALDIĞI OYU ALAMAZSAN NE OLACAK...PARDON BAHANEN HAZIR MEVCUT BELEDİYE BAŞKANININ SUÇU DERSİN...BİR İLÇE BAŞKANI DÜŞÜNÜN GİTTİĞİ YERDE KENDİ PARTİSİNİN BELEDİYE BAŞKANINI KARALIYOR...BÖYLE İLÇE BAŞKANI OLUR MU...ENSAR BEY AZİZİYELİLER OLARAK SİZİ İSTEMİYORUZ.NARMANLILAR İKİ ELLERİNİ AÇMIŞ SİZİ BEKLİYORLAR...YETER DA YETER ALLAH RESULULLAH AŞKINA YETER İLÇE İLÇELİKTEN ÇIKTI...

  • Halis demir 01 Ekim 2023 10:20

    Yani sırtını akp dayamış bir başkan ne yapabilir. Ha sırtını PKK ya dayamış ha akp ye dayamış farketmez. Erzurum?a ayakları yere sağlam badan birisi sadece Allah?a güvenen birisi doğru birisi inşallah başkan olur

  • Serhat 01 Ekim 2023 00:46

    Mahmut uçarı istemiyoruz. Akif hoşla beraber çökmedikleri arsa kalmadı tüm bunları erzurumlular iyi biliyor deprem bölgesinde poz vermekle bu işler olmuyor mahmutbey. O arsalarda yetim hakkı kul hakkı var torpilci

  • ömer dursun 28 Eylül 2023 12:07

    sayın cumhurbaşkanımızın hayrına seçiyoruz. yoksa sana oy değil selam bile vermeyiz. ali gider veli gelir. sekmen diye birisi gerçekten varmı yokmu bilinmiyor.

  • KITLAMA ŞEKER 28 Eylül 2023 11:16

    mehmet sekmenin iştirakler daire başkanı olan yiğeni ibrahim sekmen kat karşılığı müteaahhit olduğuna göre (bir kaç müteahhitle bina yapıyor) sayın mehmet sekmen de yolun sonuna gelmiş demektir. binlerce iştirak personelinin hakkına giren 6 aylık personele sözleşme kadro verip 10 yıllık personele asgari ücret veren mehmet sekmen şunu anlamalıydı Allah kimsenin yanına koymaz adil olacaktın adaletle hükmedecektin personellerinde arkanda olacaktı ama yapmadı yandaş yoldaş daha cazip geldi ilahi adalet yinede açıklama gelmeden inandırıcı gelmiyor. insallah tez zamanda adil liyakata öndem veren bir başkan seçilir personel bu çileden bu azaptan kurtulur.

  • ali er 26 Eylül 2023 22:01

    sekmen bey bugün varsa sebebi sadece sayın cumhurbaşkanıdır. sekmende ahmet de mehmette yok hükmündedirler. Aslında ne kötü bir durum. başkansın ama muktedir değildir. ip elinde değil figuransın. seçilmeden atanmışsın hiçbir özgül agırlığın yok. memurun bile senden üst durumda yazık aslında. boşa boşu boşuna başkan olunmuş. boşu boşuna.

  • ahmet tekin 26 Eylül 2023 17:23

    başkanlık mhp nin ve özellikle serdar hocanın hakkıdır. kimsenin hakkı kimsede kalmaz.

  • nihat özdemir 26 Eylül 2023 11:35

    Ben de diyorum ki Sekme kendi gitmeden kimse erz dan gönderemez. Ben erz ma adayım derse olur.

  • Hasan bey 25 Eylül 2023 15:14

    Bu seçimde büyükşehir MHp ye verilmezse bunlara oy moy vermem. Ülkücüleri kendilerine istetme lastiği yaptılar yeter artık.

  • özgur onur 24 Eylül 2023 23:56

    bence ne mahmut uçar nede Muhammet Sunar yinede içlerinde en iyisi çalışkanlığıyla değişimiyle dürütlüğüyle ülkemizede sağlık alanında çok hizmetler yapan ve kazandıran Prof. Dr. Recep Akdağ' dır.

  • Zikri 23 Eylül 2023 22:04

    Kim ne derse desin, sayın Mehmet Sekmen aday gösterilirse seçimi rahatça kazanır, nabız yoklanan halk oyunu verir Sekmeni yeniden seçer. Boşuna nefes tüketmenin çok da anlamı yok.

  • Esnaf murat 23 Eylül 2023 17:52

    Madem Kendilerine çok güvenirler yaa, kendisi ve yalakaları yardakçıları bağımsız olarak adaylığını koysun bakalım nefesini nerde alacak.. ben Mehmet Sekmen den ziyade, etrafındaki çapulcular dan kurtulur memleket ona sevinirim, kral san çok kral cı olmuştu lar, işe yaramazlar ? bi zaman milletten sigara otlananlar şimdilerde Erzurum un en ey yerlerinde mülk sahibi oldular, iş alıp iş satıp kendilerince köşeyi döndüler, yerin altını düşünmeden? beter olsunlar bakalım başkanları gidince ne olacaklar, izleyip görecez

  • Erzurum'lu 22 Eylül 2023 22:14

    Sekmen'in bu şehire attığı kazıklar gittikten sonra ortaya çıkacak. Adamlar geldiler amaçlarına ulaştılar ve şimdi gidecekler. Yeğen Sekmen'de Çayırova belediye başkanı adayı ve uzun zamandır bunun hazırlığı içinde hatta aday gösterileceği ve kazanacağına kesin gözüyle bakıyor. Tabi ispir,uzundere neyse Çayırova da ayni. Yani anti AKP li. Kendi ekiplerini oluşturdular ve ceplerini doldurdular. Mehmet Sekmen nasıl bir ekiple geldiyse Yeğen Sekmen'de öyle bir ekiple göç edecektir. Fakat sunun farkinda degil adam yerine koyduklarinin makamları alındığında adamlıklarida kalmayacak. Hepsi madam olarak ortalikta dolasacaklar. Özellikle kendini inşaat mühendisi olarak tanitan c..... yakındır seninde hukumdarliginin sonu geldi.

  • Ahmet Çınar 22 Eylül 2023 19:54

    Aziziye ye iki Yavuzdan biri olur inşallah. Ikisi de temiz ve iyi yetişmiş insanlar.

  • Memleket Sevdalısı 22 Eylül 2023 19:23

    Bu şehrin nabzını her mehallesinde her sokağında yoklayan biri olarak milletin kesinlikle olmaz dedikleri isimler şöyle. 1. Mehmet Sekmen 2. M. Cevdet Orhan 3. Muhammet Sunar