Erzurum Haber Girişi : 02 Temmuz 2012 14:30

İşte yeni otobüs terminali

İşte yeni otobüs terminali
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Erzurum Ajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Yaklaşık maliyeti 10 milyon lirayı bulacak olan yeni otogar inşaatı, yüklenici firma tarafından tamamlanarak 1 Eylül 2012 tarihinde Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilecek.
Erzurum’da şehirlerarası yolcu taşımacılığına yepyeni bir vizyon kazandıracak olan Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde yapım çalışmaları son sürat devam ediyor. Yapımını MNG Holding’in üstlendiği Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali, yüklenici firmanın taahhüdü gereği 1 Eylül 2012 tarihinde tamamlanmış olacak. Sadece 5 bin 200 metrekare kapalı alana sahip olacak yeni terminal binasında aynı anda giriş ve çıkışın yapılabileceği 29 adet peron, araç yıkama ve bakım istasyonlarının yanı sıra yolcuların tüm ihtiyaçlarına cevap verilebilecek nitelikte sosyal donatılar da bulunacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl hizmete sunulacak olan Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin terasında ise, doğu ve batıya hakimiyeti sembolize eden çift başlı kartal figürü bulunacak.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Erzurum’a yakışır nitelikte ve modern bir görünüme sahip olacak ‘Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali’ndeki çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Otogar projemiz çok kısa bir süre içerisinde tamamlanacak ve Erzurum’un ulaşım vizyonunu tamamen değiştirecek” dedi.

KÜÇÜKLER: YENİ TERMİNALİMİZ, ERZURUM’UN GÜLEN YÜZÜ OLACAK…

Erzurum’da uzun yıllardır kullanılan mevcut otogarın artık ihtiyaçlara cevap veremez hale geldiğini, bununla birlikte modern şehir standartlarının da çok altında olduğuna dikkati çeken Başkan Küçükler, Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin, Erzurum’un yeni gülen yüzü olacağını dile getirdi. Yolcuların her türlü ihtiyacı düşünülerek tasarlanan projenin, Erzurum’da ulaşım hizmetleri sektörüne yepyeni ve çağdaş bir vizyon kazandıracağını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 55 dönümlük arazi üzerinde inşa edilecek olan “Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali”nin, yolcu peronlarından sosyal donatılarına, araç bakım istasyonlarından otoparkına varıncaya kadar çeşitli niteliklere sahip olacağını belirtti.

YENİ TERMİNALİN ARDINDAN İKİZ KULELER İÇİN DÜĞMEYE BASILACAK

Yüklenici firmadan 1 Eylül 2012 tarihinde bitirilmiş olarak teslim alınacak olan Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin, Erzurum’a kazandırılacak olan 210 milyon dolarlık MNG yatırımı için önadım olacağını hatırlatan Başkan Küçükler, “Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin yapımı tamamlanır tamamlanmaz, mevcut otogarı yıkacak ve İkiz Kuleler Projesi için düğmeye basacağız. Çünkü söz konusu proje, mevcut otogarın bulunduğu Terminal Caddesi bölgesinde hayata geçirilecek” şeklinde konuştu.
Öte yandan Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin profesyonel bir işletmecilik mantığıyla hizmet vereceğinin altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Mevcut otogar ve taşımacılık sisteminden kaynaklanan tüm sorunlar, bu projemizle tarihe karışacak” diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • HASAN KALELİ 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın Başkanımıza sormak istiyorum yeni terminalimize ulaşımı nasıl sağlayacak? Hafif raylı sistem havalimanı - terminal - şehir en mantıklısı ama hiç ses yok. Şimdi olmassa yarın hiç olmaz bu sefer de taksiciler tehdit eder.