İstermisiniz Büyükşehir adayını Başbakan bir de Çaykara'da ki o berbere sorsun!

Erzurum'da bir berber, başta içme suyu olmak üzere bir çok sorunu da ihtiva eden bir şikayet mektubu yazar ve BİMER'e yollar. 'Bürokratın korkulu rüyası' olan BİMER'e berberden gelen bu şikayet mektubundan bir şekilde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan haberdar olur. Başbakan, 'ağzı kalabalık' olan bu berber ile irtibata geçilmesi için danışmanlarına talimat verir. Ve o talimat doğrultusunda kısa sürede o berbere ulaşılır. Başbakan, danışmanlarından gelen mesaj üzerine berber ile telefon görüşmesi yapar. Bu görüşme de Başbakan berberden Erzurum ile ilgili başka haberler de alır ve ciddi başlayan telefon sohbeti, artık samimi bir hava içerisinde geçmeye yüz tutmuştur!

***

AK Partisi Erzurum il teşkilatına çok yakın bir kaynaktan aldığım ve sonrasında da herhangi bir yalanlama ile karşılaşmadığım bu bilgiye 30 Mart 1013 tarhindeki köşemde yer vermiştim. (Yazı arşivlerde halen daha mevcuttur). İstanbul'da olduğum bir dönemde yazdığım bu yazıdan dolayı bazı 'meraklı melahat'lar, telefonla beni arayarak merak ettikleri bu berberin kim olduğunu filan sordular. Doğrusunu isterseniz gelen o telefonlarda da dostlara söyledim. Berberin ismini bilmiyorum ama yerel ve genel siyaseti de yakından izleyen bu berberin sadece Çaykara Caddesi'nde olduğu bilgisine ulaşmıştım. Bana o gün o görüşmemizde bu bilgiyi veren kaynağıma belki de yazacağımdan şüpheleneceği için bu kişinin kim olduğunu sormamıştım. Bilmiyorum. Belki de o an sorsam da ismini söylemeyebilirdi.

***

Telefon görüşmesinin yapıldığı dönem, en son yapılan Milletvekilliği genel seçimi öncesiydi. Seçimden bir iki ay öncesine rast geliyordu. O gün yazdığım yazıyı okuyanlar da çok iyi biliyor ki, bu berber Başbakan'a telefonda kimleri milletvekili olarak görmek, kimleri de görmek istemediğine dair ekstra düşüncelerini de aktarıyordu! Duyumlara göre, sohbet öyle koyulaşmış ki sayın'lı, bay'lı, bey'li filan konuşmalar da bir kenara bırakılmış, senli, benli hitaplar yeralmış bu telefon konuşmasında. Geçen gün bir arkadaş bu görüşmeyi hatırlatınca, acaba Başbakanın o berber ile yeniden irtibata geçip geçmeyeceği merakı aldı beni! Öyle ya. Telefonu da bizzat Başbakanlıkta olan berber, yaklaşan yerel seçimler öncesinde tartışılan Büyükşehir adaylığı konusunda herhangi bir görüş veya isim aktarabilir miydi acaba? Başbakanlıktan gelecek bir telefon halinde bunun olmayacağını da artık sanmıyor değilim, a dostlar!

***

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.