Erzurum Düzenleme Tarihi : 09 Eylül 2020 12:40 Haber Girişi : 09 Eylül 2020 12:49

İtfaiye giremiyor, ambulans yanaşamıyor!

İtfaiye giremiyor, ambulans yanaşamıyor!
Başta Büyükşehir olmak üzere ilçe belediyelerin pandemi dönemi de dahil yol, kavşak düzenlemesi gibi çalışmalar ile şehri şantiyeye dönüştürdüğü bir gerçek.

Erzurumajans-Vedat Refayeli-Özellikle Yakutiye Belediyesi, sadece şehir merkezinde değil, kendi sorumluluk bölgesi olan Şükrüpaşa ve Hilalkent’te de bir dizi çalışma yapıyor. Kuşkusuz bu çalışmalar vatandaşın yaşam kalitesini artırmaya yönelik güzel, olması gereken çalışmalar.

 

Ancak, özellikle Yakutiye Belediyesi kendi sorumluluk  alanına giren yerlerde hummalı çalışma yaparken görünen o ki bir yeri çok görmüyor. Ya da bakıyor, görmüyor! Hem de gözünün önündeki bir yeri. Murat Paşa Hamamı’nın arkasında yeralan Hamam Sokak, sanki de Yakutiye’nin gözünden kaçmış gibi. 60’ın üzerinde hanenin bulunduğu bu sokak, her iki taraftan kapatıldığı için ciddi bir tehlike ile karşı karşıya.

 

Yol her iki taraftan da kapalı olduğu için bu sokaktaki apartmanın sakinleri korku içinde yaşıyor. Zira yangın olsa itfaiye, hasta olsa ambülans, taşınma olsa nakliye aracı bu sokağa giremiyor. Burada tek şeritli nizami yol yapılmasını isteyen bu apartmanın sakinleri, Yakutiye Belediyesi hizmet binasına 200 metre olan sokaklarının da yapılan çalışmalara dahil edilmesini istiyor ve bekliyorlar. Dün bu apartmanın sakinleri bunu bana anlatırken gerçekten şaştım kaldım. Benim de her daim gittiğim bu bölgede ki o sokağa itfaiye ve ambülansın giremeyecek olması, Yakutiye’nin gözardı edecek bir hizmet olmamalı herhalde. İlgililere itina ile duyurulur..

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.