Bölge Haber Girişi : 20 Haziran 2010 05:07

İthal et çiftçileri zor durumda bıraktı!..

İthal et çiftçileri zor durumda bıraktı!..
Et ve Balık Kurumu'nun (EBK) 'cep yakan' et fiyatlarını düşürmek için yaptığı ithal canlı hayvan alımı hayvan üreticilerinin tepkisini çekmeye devam ediyor

Erzurum Ajans-Et ve Balık Kurumu'nun (EBK) 'cep yakan' et fiyatlarını düşürmek için yaptığı ithal canlı hayvan alımı hayvan üreticilerinin tepkisini çekmeye devam ediyor. Oltu Canlı Hayvan Pazarı’nda et fiyatlarının düşmesiyle yaprak kımıldamazken canlı hayvan üreticileri zor durumda kaldıklarını dile getirdiler.
Üç ay önce aldıkları canlı hayvanları bugün yarı fiyatına bile satamadıklarını belirten canlı hayvan üreticileri, “Devlet bizim canlı hayvanlarımızın yerine bu işten büyük paralar kazanan büyük marketlere bir çözüm bulmalı. Üç ay önce 6 bin TL’ya aldığımız bir büyükbaş hayvan bugün Canlı Hayvan Pazarı’nda 3 bin TL’ye alıcı bulmuyor. Yazık günahtır. Bu zararı nasıl karşılayacağız. Piyasaların bu kadar ani düşüşüne ithal hayvanın adı yetti” derken Zirai kredi alan üreticilerin hemen hepsinin takibe düştüğünü öne sürdüler.
Daha birkaç ay öncesine kadar bölgenin en büyük Canlı Hayvan Pazarı konumundaki Oltu Canlı Hayvan Pazarı, eski canlılığını kaybetmiş durumda. Canlı hayvan üreticileri ve araçlardan yer bulunamayan Hayvan Pazarında şimdilerde büyük bir sakinlik yaşanıyor

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.