Siyaset Haber Girişi : 18 Mart 2023 12:23

İYİ Parti'nin önemli kozu!

İYİ Parti'nin önemli kozu!
Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Cemil Tuğrulhan Şam, milletvekilliği adaylığı için görevinden istifa etti. İYİ Parti'den aday adaylığı müracaatında bulunan Prof. Şam, Genel Merkez'de üst düzey görüşmeler yaptı.

Adalet Partisi eski Milletvekillerinden Ahmet Hamdi Şam’ın torunu, Doğru Yol Partisi’nin eski MKYK üyesi Celal Şam’ın oğlu olan ve ‘milliyetçi’ kimliğiyle tanınan Prof. Dr. Cemil Tuğrulhan Şam, gençlik yıllarında Ülkü Ocakları’nda da görev yaptı.

 

1974 yılında Erzurum’da doğan ve kayağın hemen her kademesinde görev alan Şam, 20 yılı aşkın bir süredir Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde öğretim üyesi olarak görev yapıyordu. Sayısız lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi yetiştirmiş, alanı ile ilgili birçok makale, bildiri ve kitabı bulunan Prof. Dr. Şam, istifasının ardından İYİ Parti Genel Merkezi’ne gitti. Üst düzey görüşmeler yapan Prof. Dr. Şam, Milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu.

 

 

Erzurum siyaset tarihine izler bırakan bir aileden geldiğini anımsatan Prof. Dr. Şam, “Aileden gelen kalıtsal bir özellik olsa gerek uzun zamandır siyaset yapmayı düşünüyordum. Büyüklerimin öğretisi ve siyasi bir kültürle yetişmiş biri olarak şehrime, ülkeme siyasi arenada katkı vermek için yola çıktım. İstifa ettiğim andan beri yanımda olan ilgi ve desteklerini esirgemeyen tüm Erzurumlulara, dost ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener Hanımefendinin öncülüğünde iktidara talip olduğumuz şu süreçte elimizden gelenin en iyisini yapacağız. İnanıyorum ki, Erzurum’da ülkemiz gibi İYİ olacak” dedi. HABER MERKEZİ 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Çıtçıtlı 29 Mart 2023 22:08

    Kendisini tanımam etmem. Ama hanedanlık gibi iş yapan kimselere oy falan da vermem. Herhangi bir ideolojik fikrim yok. Onemsedigim hak hukuk adalet.

  • kürşad 20 Mart 2023 15:16

    Sayın prof dr Cemil Tuğrulhan Şam hocamı destekliyorum Erzuruma çok yakışır adam gibi adam

  • Besyo personel 19 Mart 2023 13:30

    Ulan bu nasil iş fakulteye torpille gir her yerde babanin dedenin abinin adini kullan kendini milliyetçi olarak gör okulda ders anlatmayi beceremeyen adam ülkenin yönetimine talip gelde oy ver iyi patiye

  • Nurettin Şeker 19 Mart 2023 01:52

    siyaset krallık gibi dededen babadan oğula geçmez bu bir bu güne değin Erzurum için ne yapmış hangi mücadeleyi vermiş bu iki liyakat kariyere önem verilmediği için bu felaketler yaşanıyor sırf bu yüzden siyasete bürokrat olmak için giriyorsan yolu politika yaparak olmamalı bu üç milletvekili olayım oldu oldu olmadı rektör dekan olurum o yolda ahlaki değil bu dört beyefendinin hanfendinin çağrısına kulak vererek davete icabet ettim demek külliyen yanlış bu beş, altı , yedi yirmi gider....

  • ahmet tekin 18 Mart 2023 14:47

    kayakçı sın kayakçı kal. motorcu milletvekili vardı hiçbir faydası olmadı ülkeye.