Siyaset Haber Girişi : 11 Kasım 2017 15:30

İYİ Parti'nin Genel Merkez binası Ankara'da açıldı

İYİ Parti'nin Genel Merkez binası Ankara'da açıldı
İyi Parti'nin Çankaya ilçesi, Mustafa Kemal Mahallesi, 2120. Cadde'de bulunan Genel Merkez binasının açılış töreni miting havasında gerçekleştirildi.
Erzurumajans-Meral Akşener liderliğinde kurulan İYİ Parti'nin uzun süredir hazırlıkları devam eden Genel Merkez binası Ankara'da hizmete açıldı. Mevcut partilerinden istifa ederek İYİ Parti'ye geçen belediye başkanlarına rozetlerini takan Akşener, bir miting havasında gerçekleşen açılışta yaptığı konuşmada, "Türkiye'yi bölen, kavga ettiren dili yumuşuyor. Biz size şükran borçluyuz. Hele ki gençler. Bol bol fotoğraf çektirdiler. Dediler ki biz söz veriyoruz, size oy vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Tüm parti yönetimi, il ve ilçe örgütlerinin hazır bulunduğu açılış, basına ve ziyaretçilere açık olarak yapıldı. Çankaya ilçesi, Mustafa Kemal Mahallesi, 2120. Cadde'de bulunan Genel Merkez binasının açılış töreni miting havasında gerçekleşti.

Akşener, konuşmasının ardından partilerinden istifa ederek İYİ Parti'ye katılan 9 belediye başkanına rozet taktı.

İşte Akşener'in konuşmasından satırbaşları:

"Sabrettiniz... Dişlerinizi sıktınız, sabrettiniz. Niye sabrettiniz biliyor musunuz? Türkiye'de iyi şeyler yapacağımıza, Türkiye'ye iyi geleceğimize inandınız. Allah sizden razı olsun. Sağolun. Cenabı Hak'ka şükrediyorum. Bugünü bizi gösterdi. İYİ Parti Türkiye'ye geldi. 15 günlük partiyiz biz. 25 Ekim'de partimiz kuruldu. 29 Ekim'de herkes iyi oldu.

Kimse hastalanmadı. Meğerse bizi yönetenler turp gibi sağlıklıymış. Anlamak için iyi partinin kurulması gerekiyormuş.

İYİ Parti'nin kuruluşu büyük bir hikayedir. Kuruluşunda emeği geçen herkesten tek tek teşekkür ediyorum. Eski il ve ilçe başkanlarımız burada... Divanımız burada. Kalbimize mıh gibi çakılmış, Türkiye'ye iyi şeyler yapacak el ele tutuşmuş gençler burada. Cinsiyeti üzerinden yemediği hakaret kalmamış, 16 yıldır yetim Mustafa'yı büyütmüş Zübeyde Hanım'a küfredilmiş, iftiradan nasibini alanlardan biri de benim. Bu hakaret bir kadın hareketidir. Allah'ın sopası yok, İYİ Parti var.

Kadınları keşfettiler... Hatta Atatürk'ü keşfettiler.

Dediler ki iyi varsınız, iyi ki iyi partiyi kurdunuz. Türkiye'yi bölen, kavga ettiren dili yumuşuyor. Biz size şükran borçluyuz. Hele ki gençler. Bol bol fotoğraf çektirdiler. Dediler ki biz söz veriyoruz, size oy vereceğiz. Dedim ki yalan söylersiniz terlik atarım. Bir tanesi bağırdı, "Aynı benim annem gibi" dedi.

İYİ Parti'yi çok zor kurduk. Kuruculardan yer alan genç arkadaşlarımız işinden oldular. Hocalarımız üniversitelerden istifa ettiler. Sistem böyle işliyor. Ya onu işten atacaksın, ya da başına neler gelir. Bu partiyi arkadaşlarımızın böyle fedakarlıkları ile kurduk. Biz yeni genel merkezimizi açtık. Kurulduk, bir hafta sonra Bitlis, Ahlat, Tatvan, Adilcevaz'a gittik. Konuştular, dinledik.

Projemizi dinleye dinleye oluşturacağız. Bizden sonra AKP'nin ilgisini çekmiş Bitlis. Bir ev kiraladım.İşsizlik birinci problem.

Ben 24 yıldır aktif siyaset yapıyorum. Oralarda fabrikalar yapılmış. Devasa binalar yapılmış.

Emniyet binası güzel, belediye binası güzel, valilik güzel, postane güzel... Ama keşke oralara fabrikalar yaptırabilseydi. Devlet doyuramadığını, o aileye ekmek veremediği için giyimi, gıdasını karşılamak zorundadır.

O devlet iş imkanı yaratmak zorundadır. Kalkınmak için bunu yapmalısınız.

İstanbul'da sorun, Ankara'da sorun, Bitlis'te sorun büyük bir sorun var. Uyuşturucu ucuzluyorsa bilin ki yol veriliyordur. Oturdunuz yerinizde kaldınız. Hadi bakalım ayakkabılar eskiyecek. Haftaya Edirne'de, ondan sonra Mardin'de, ondan sonra Artvin'de sokak sokak, şehir şehir gezeceğiz. Adalet yaralıdır, kalkınma ortadan kalmıştır. Gemicikler, şirketler... Yahu nasıl bir şeydir bu? Böyle bir şey olabilir mi? Bir baltaya sahip olamamış çocuk, dünyanın en zenginleri arasına giriyor.

Bu insanlar arabasına benzini kendisi koydu, uçak ve otobüs biletini kendi aldı, Türkiye'nin dört bir yanından geldi. Bu insanları nasıl durduracaksınız? Kuruş kuruş, bu binanın bile hesabını veririz. Siz nasıl kurdunuz, ben o dönemleri bilirim. Biz milletimizi arkamıza aldık. 2010'da FETÖ'cü oldular, 2011'de bebek katili PKK'nın başına eş oldular ne büyük bilge dediler, 2017 referandumunda Milliyetçi oldular, şimdi de Atatürkçü oldular."


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Baran şimşek 01 Ocak 1970 02:00

    Boşuna heveslenme meral beslemesi.....yırtansa, boşuna ....ne sen nede kılıçdaroğlu,