Siyaset Haber Girişi : 19 Mart 2024 23:45

İYİ Partili Uçar, Sekmen'in sinirlerini bozuyor!

İYİ Partili Uçar, Sekmen'in sinirlerini bozuyor!
İYİ Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Canan Uçar, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen?in 'mahkemeye veririm' tehdidine, "Hodri meydan ver mahkemeye? dedi. Uçar ayrıca Sekmen'in mal varlığını açıklamasını istedi.
İYİ Partili Uçar, Sekmen'in sinirlerini bozuyor!

UÇAR: BEYEFENDİ KARAR VERMİŞ DEMEK Kİ, SATIP ÖDEYECEK

 

İYİ Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Canan Uçar, Radyo Ritm’de yayınlanan ‘Sesli Gazete’ programının canlı yayın konuğu oldu.

 

Gazeteci Mesut Gülrenk ile Orhan Bozkurt’un sorularını cevaplandıran Uçar, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in belediyenin borcu konusundaki eleştirilere tahammül edemediğini belirtti.

 

Sekmen’in soru sorunca mahkeme ile tehdit ettiğini anımsatan Uçar, “Hodri meydan versin mahkemeye” dedi. Uçar, “Kamuyu zarar uğratıyorlar ki bu Sayıştay raporlarında bile yer alıyor. Sorunca da tehdit ediyor ‘mahkemeye vereceğim’ diyor keşke verse hiç değilse mahkemede gerçekleri öğreniriz” diye konuştu.  

 

“TÜCCAR BELEDİYE BAŞKANI 180 MİLYON LİRA FAİZ ÖDER Mİ?”

 

Başkan Mehmet Sekmen’in “Ben tüccar belediye başkanıyım” sözlerini anımsatan Canan Uçar, konuşmasını şöyle sürdürdü.  

 

“Bakın hem borçlu olduğunu söylüyor hem de ‘küçümsenemeyecek bir boyutta mal varlığımız var’ diyor. Beyefendi satmaya karar vermiş demek ki, satıp bu şekilde ödeyecek. Örneğin vergi borcuna mahsuben 180 dönüm arazi verdi, soruyoruz daha ne kadar vergi borcunuz var. Bunu sormak hakkımız değil mi? Bal gibi de hakkımız. Açık kaynaklardan aldığım bilgiler ışığında soruyoruz. 2022 yılında 180 milyon lira faiz ödemiş. Ne yaptınız kardeşim, ben tüccar belediye başkanıyım diyor. Basiretli tüccar 180 milyon lira faiz öder mi? Belediye başkanına bu faizi sorarlar ki bunu sormak zorundayız. Altını çizerek söylüyorum, bu belediyenin israf ve kötü yönetim sorunu var. Bakın tarım arazilerini imara açıyor, geleceğimiz katlediyor. Belediyeyi batağa sapladı. Öyle ki, Erzurum’a gelen para ile 10 tane Erzurum kurulurdu. Bakın yollara, asfalta bakın bir de duvarlara bakın boy boy fotoğrafları var. Kalkmış gerçek belediyecilikten bahsediyorlar, bundan önce yaptığınız neydi?”

 

 

MAL VARLIKLARINI AÇIKLASINLAR!

 

İYİ Partili Uçar ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi halinde ilk gün mal varlığını açıklayacağını dile getirdi. Uçar, “Benim kimseden saklayacak bir şeyim yok. Seçilmem halinde hemen açıklarım. Ancak şu an itibariyle başkan olanların şu an itibarıyla mal varlıklarını açıklaması gerekmez mi? Büyükşehir başta olmak üzere tüm ilçeler hali hazırda aday olanlar derhal açıklamalılar” diye konuştu. Haber: Onur SAĞSÖZ 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ali er 20 Mart 2024 23:53

    tüm belediye başkanları mal varlığını açıkladı sekmen de mal varlığını açıklamalıdır. bunu şeffaf bir şekilde yapmasını bekliyoruz. Bu sefer hatır gönül değil Erzurum için canan ı destekliyorum çünkü cesaretli bir başkan olacağını ispatladı. Mahkeme ile korkutarak başkan olmak nedir. ayıp. Hodri meydan ver mahkemeye bakalım mal varlığın ortaya çıksın.

  • Helal olsun 20 Mart 2024 20:48

    Anladıkları dil bu oyun Uçar'a

  • Oy vermeye gideceğim 20 Mart 2024 19:47

    Normalde oy vermeye gitmeyecektim ama Uçar'a oy vermeye gideceğim. Helal olsun.

  • Hak 20 Mart 2024 10:05

    Erzurum'u çarpık İstanbul'a çevirdi. Bu kadar düzgün bir arazide bu kadar çarpık caddeler, güneş görmeyen evler yapmak büyük başarıdır. Ultra lüks çarpık kentleşme.

  • Dadas 20 Mart 2024 01:22

    Malvarlığı değil sadece belediyenin borcu olmadığını belgeleriyle ispatlasın ayrıca büyük şehir belediyesinin bütün ihaleleri soruşturulmalı...