Spor Haber Girişi : 16 Kasım 2011 17:18

İzmir Büyükşehir belediyesi süper lig`de

İzmir Büyükşehir belediyesi süper lig`de
1998 yılında resmi olarak kurulan ve bu yıl yapılan Türkiye finallerinde, güçlü rakiplerini mağlup ederek Türkiye Buz Hokeyi 1. Lig`ini 1. olarak bitiren İzmir Büyükşehir Belediyesi Buz Hokeyi takımı, kupasını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğ
Erzurum Ajans-1998 yılında resmi olarak kurulan ve bu yıl yapılan Türkiye finallerinde, güçlü rakiplerini mağlup ederek Türkiye Buz Hokeyi 1. Lig`ini 1. olarak bitiren İzmir Büyükşehir Belediyesi Buz Hokeyi takımı, kupasını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu`na takdim etti.

Türkiye Buz Hokeyi Süper Ligi`nde ilk kez İzmir adına yarışacak olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Buz Hokeyi takımı, Aralık ayında başlayacak Süper Lig öncesinde basına tanıtıldı. Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı içerisinde 2010 yılı Eylül ayında hizmete giren Türkiye`nin en modern Buz Sporları Salonu`nda düzenlenen organizasyona, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katılırken etkinlikte, İzmir Büyükşehir Belediyesi Buz Hokeyi Takımı, salonda 10 dakikalık bir gösteri maçı yaptı.
Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu 2011 - 2012 Sezonu Süper Lig`i B Grubu`nda yarışacak olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Buz Hokeyi Takımı, Erzurum Büyükşehir, Ankara Üniversitesi, Boğaziçi Paten Kulübü, Ankara Başkent Yıldızları Spor Kulübü takımlarıyla yarışacak. Aralık ayında başlayacak Süper Lig mücadelesi Mart ayında sonlanacak. 1998 yılında resmi olarak kurulan İzmir Büyükşehir Belediyesi Buz Hokeyi Takımı, 2002 yılında Türkiye 2.`si olmuştu.

BUZ HOKEYİ NASIL OYNANIR

Buz Hokeyi 1 kaleci, 5 oyuncu toplam 6 kişiyle oynanan bir takım sporudur. Takım 20 oyuncu, 2 kaleciden oluşur. Çok hızlı bir oyun olduğu için bir oyuncu 2 dakikadan fazla oynayamaz. Bu yüzden oyun kesintiye uğratılmadan sınırsız değişim yapılabilinir. 20`şer dakika, 3 devre oynanır. 15 dakika devre aralarında buz temizleme aracı ile buz yenilenerek oyuna devam edilir. Oyuncular güçlendirilmiş sünger destekli korumalarla darbeyi azaltan başlık, kask, dizlik, omuzluk, dirseklik, boyunluk gibi malzemeler
kullanır. Oyundaki amaç hokey sopasıyla puck (disk) ile rakip kaleye gol atmaktır. Kaleler arkadan fileli 1,22 m. boy ve 2,40 m. enindedir. Saha ölçüsü 30 m eninde, 60 m uzunluğundadır. Bort yüksekliği 1.22 m. Tam ortadan kırmızı çizgiyle 2`ye bölünerek sahanın tam ortasında bulunan başlama noktasında hakem tarafından başlatılır.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.