Türkiye Düzenleme Tarihi : 31 Ekim 2020 17:33 Haber Girişi : 31 Ekim 2020 17:35

İzmir'de Erzurum AFAD farkı

İzmir'de Erzurum AFAD farkı
Milli Savunma Bakanlığı'na ait askeri uçakla deprem bölgesine sevk edilen Erzurum AFAD ekipleri, enkaz altından canlı olarak bir kediyi uzun uğraşlar sonucu kurtardı.
İzmir'de Erzurum AFAD farkı

Erzurumajans-İzmir 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından teyakkuza geçen arama kurtarma ekipleri,  enkaz altında kalan vatandaşın yardımına koştu. Deprem tecrübesi olan Erzurum AFAD ekipleri de askeri bir uçakla dün gece İzmir’e sevk edildi. Gece yarısı İzmir’e iner inmez deprem bölgesinde kurtarma çalışmalarına başlayan Erzurum AFAD ekipleri,  enkaz altından şirin bir kediyi canlı olarak kurtardı.

 

 

Yıkıntılar arasından uzun uğraşlar sonucu kurtarılan kedi, veteriner kontrolünden geçirilerek Manisa Kızılay ekiplerine teslim edildi. Oldukça korktuğu gözlenen ve ekiplerin kucağından inmek istemeyen kedinin görüntüleri İçişleri Bakanlığının sosyal medya hesaplarında binlerce beğeni aldı.

 

 

Amacımız can kurtarmak

 

Görev talimatı alır almaz kısa sürede hazırlıklarını yaptıklarını belirten Erzurum AFAD ekipleri, “ gece yarısı bölgeye ulaştık. Hiç vakit kaybetmeden ayağımızın tozu ile yıkılan enkazlar içerisinde çalışmalara başladık. Bu esnada yıkıntılar altında kalmış ve canlı olduğunu tespit ettiğimiz kediyi fark ettik. Uzun bir uğraş sonucu kediyi enkazdan canlı olarak kurtardık. Şoka girmiş ve oldukça korkmuş olan kedi, kucağımızdan inmiyordu. Sağlık kontrolünü yaptırdıktan sonra Kızılay ekiplerine teslim ettik. Bizim görevimiz can kurtarmaktır, bu ister insan olsun ister hayvan olsun fark etmez. Her cana aynı hassasiyetle yaklaşıyoruz” diye konuştular.

 

 

Cihat İncesu/Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.