İlçeler Haber Girişi : 08 Ekim 2013 18:31

JKBB üyelerine muhteşem final

JKBB üyelerine muhteşem final
Aziziye Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği'nin (JKBB) Erzurum toplantısı akşam yemeği ile sona erdi.
Erzurumajans-Aziziye Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği'nin (JKBB) Erzurum toplantısı akşam yemeği ile sona erdi.

Palandöken Belediyesi tarafından verilen akşam yemeğine JKBB ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Olur Belediye Başkanı Rüstem Polat ile konuk belediye başkanları ve meclis üyeleri katıldılar.

Erzurum Evleri'nde gerçekleşen akşam yemeği oldukça samimi bir atmosferde gerçekleşti. Yemekte konuk belediye başkanları ve meclis üyeleri adına ilk konuşmayı Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp yaptı.

Erzurum'un Sivas, Kayseri, Konya ve Diyarbakır gibi bir Selçuklu şehri olduğunu dile getiren Ürgüp, atalarımızın izlerinin bu şehirlerde görmekten mutlu olduğunu vurguladı.
JKBB ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, örnek misafirperverliği için Başkan Fatih Cengiz'e teşekkür ederek başladığı konuşmasında, "Aziziye Belediye Başkanımız birliğimizin her toplantısına katılarak, jeotermale verdiği önemi ortaya koyuyor. Bu toplantının Erzurum'da yapılması da Fatih Bey'in ısrarıyla oldu. Biz bu program kapsamında Anadolu'nun güzel bir şehrini yakından tanıma fırsatı bulduk. Erzurum'da bulunduğumuz için mutlu olduk. Palandöken ve Aziziye Belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Gala yemeğinin ev sahibi olan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar da, konuk başkanlar ile meclis üyelerini Erzurum'da ağırlamaktan mutlu olduğunu ifade ederek, teşekkür etti.

"Doğu'nun kalbi Erzurum'a hoşgeldiniz" ifadeleriyle sözlerine başlayan Aziziye Kaymakamı Zafer Öz ise, Balıkesir-Gönen doğumlu olduğunu hatırlatarak, "Kaplıca kenti bir ilçenin evladı olarak, yine kaplıcalarıyla ünlü Aziziye'de kaymakamlık görevi yaptığım için kendimi şanslı hissediyorum. İnşallah bu değerlerimizi ve zenginliklerimizi bundan böyle de en güzel şekilde anlatmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz de, JKBB toplantısı için Erzurum'a gelen belediye başkanları ile meclis üyelerine teşekkür ederek, "Sizlere şehrimizi ve ilçemizi tanıtmak, tarihi ve kültürel değerlerimizi, doğal zenginliklerimizi anlatmak için ilimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk." diye konuştu.

Yemekte Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar Türk Bayrağı motifli Oltu Taşı teşbih, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz de belediye kurslarında dokunan ipek halı tabloyu, JKBB ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'ye hediye ettiler.

Bahçeci de, Kırşehir kilimi ile birlikte yöresel çeşitli hediyeleri, Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz ile Olur Belediye Başkanı Rüstem Polat'a takdim etti.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp de, 4 Eylül 1919 Sivas Kongresi'nde alınan kararları yansıtan Milli Mücadele Gazetesi'nin tıpkı basımı ve yeni Türkçeye çevirisi olan İrade-i Milliye kitabını, başkanlara hediye etti.

Erzurum yöresel yemeklerini, yöresel türküler eşliğinde tadan konuk başkanlar ile meclis üyeleri, yemeğin sonunda tarihi Erzurum Evleri'ni gezerek, hatıra fotoğrafı çektirdiler. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.