Erzurum Haber Girişi : 19 Şubat 2014 14:57

Kaçak cep telefonu ve sigara operasyonu

Kaçak cep telefonu ve sigara operasyonu
Erzurum Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü Ekiplerince gerçekleştirilen "Kaçak Sigara ve Kaçak Cep Telefonu" operasyonunda çok sayıda kaçak cep telefonu ve sigara ele geçirildi.
Erzurumajans-Erzurum Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü Ekiplerince gerçekleştirilen "Kaçak Sigara ve Kaçak Cep Telefonu" operasyonunda çok sayıda kaçak cep telefonu ve sigara ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Erzurum Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğümüz görevlilerince il genelinde kaçakçılık faaliyetlerinin önlenmesine yönelik; 4 farklı iş yerinde yapılan aramada genel toplamda değişik markalarda 2 bin 583 paket kaçak sigara ele geçirildi. Yapılan aramada 3 iş yeri sahibi H.Ç, A.Ç ve M.Z.T. isimli şahıslar hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet suçundan yasal işlem yapıldı.

Şüphe üzerine durdurulan bir hususi araçta yapılan aramada ise kamyonun kasa bölümünde toplam 30 bin 600 paket kaçak sigara ele geçirildi. Konuyla ilgili olarak şüpheli K.Y. isimli şahıs hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet suçundan yasal işlem yapıldı.

Ayrıca şüphe üzerine durdurulan bir hususi araçta yapılan aramada ise araç sürücü koltuğunun yan tarafında bulunan koltuk altına gizlenmiş vaziyette 6 adet kaçak cep telefonu, bu cep telefonlarına ait 6 adet şarj aleti ve iki adet batarya ele geçirildi. Konuyla ilgili olarak şüpheliler E.A. ve N.D. isimli şahıslar hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet suçundan yasal işlem yapıldı.

Yapılan çalışmalarda; görevlilerin dur ihtarına uymayarak kaçan ve yapılan takip sonucu kapan atmak suretiyle durdurulan araçta yapılan aramada toplam 14 bin 450 paket kaçak sigara ele geçirildi. Konuyla ilgili olarak şüpheli E.Ö. isimli şahıs hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet suçundan yasal işlem yapıldı. Yapılan operasyonlarda toplam 47 bin 633 paket gümrük kaçağı sigara, 6 adet kaçak cep telefonu, bu cep telefonlarına ait 6 adet şarj aleti ve iki adet batarya ele geçirilirken, 8 şahıs hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet suçundan yasal işlem yapıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.