Erzurum Haber Girişi : 09 Kasım 2021 15:24

Kadın Basketbolu Erzurum'da yeniden doğuyor

Kadın Basketbolu Erzurum'da yeniden doğuyor
Erzurum Basketbolu'na kadın basketbolcular renk katıyor.

ERZURUM AJANS - Nurullah PALA / Antrenörler Nurdan Fencioğlu ve Ebru Yurtoğlu Çağlayan yönetiminde organizasyonlara katılan kadın basketbol takımları alkış alıyor.

 

 

Uzun bir pandemi döneminin ardından Erzurum’da Basketbol organizasyonları hız kazanırken, Türkiye Basketbol Federasyonu Erzurum İl Temsilciliği Yönetiminin Yoğun Çalışmasıyla da pota şenlendi.

 

 

 

 

Parkede erkek basketbolcuların yanında kadın basketbolcu sayısının artması İl Temsilcisi Cem Culfa ve ekip arkadaşlarını oldukça mutlu ediyor.

 

Kadın basketbolcu sayısının son yıllarda hatırı sayılır derecede artmasında aynı zamanda GSİM Basketbol Antrenörleri olan Nurdan Fencioğlu ve Ebru Yurtoğlu Çağlayan’ın da rolü oldukça büyük.

 

Kadın basketbolu gümbür gümbür

 

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Basketbol Antrenörlerinden Ebru Yurtoğlu Çağlayan ve Nurdan Fencioğlu öncülüğünde kız basketbolu gümbür gümbür geliyor.

 

Kadın basketbol sayısının artasında büyük rol oynayan iki kadın antrenör yaptıkları başarılı çalışmalarla alkış alıyor.

 

 

 

 

Kadın basketbolcular yüz güldürdü

 

“Uzun süredir Erzurum’da kız basketbolu yok denecek kadar azdı sadece okul müsabakalarında kız takımlarını temsil ediliyordu” diyen Türkiye Basketbol Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Cem Culfa, artık kulüpler düzeyinde turnuvalara ve önemli organizasyonlara kadınların fazla takımla katılmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

 

Bu başarıda aslan payının kadın antrenörlerden Nurdan Fencioğlu ve Ebru Yurtoğlu Çağlayan’a ait olduğunun altını çizen deneyimli il temsilcisi Cem Culfa,  “Erzurum şimdi altyapıda Ebru ve Nurdan hoca önderliğinde  kadın basketbolunda daha güçlü bir şekilde var. Bu yıl 3 Temmuz turnuvası,  23 Temmuz turnuvası, 29 Ekim turnuvasında 2010 2011-2012 kız takımlarla resmen şov yaptı” dedi.

 

Her yaş kategorisinde katılım var

 

Tecrübeli basketbol il temsilcisi Culfa, “Bu yıl minikler küçükler yıldızlar ve gençler kategorilerinde alt yapı liglerimizi yapabileceğimizin sinyallerini çok kuvvetli bir şekilde verdiler. basketbol İl temsilcisi Cem Culfa maalesef parkede çok acı bir şekilde Beyzanur’u kaybettikten sonra adeta kız basketbol Erzurum’da duraksama dönemine girmişti.  Tekrar Ebru ve Nurdan hocamın önderliğinde ve il Müdürlüğümüzün desteğiyle yeniden atılıma geçtik. Gelecekte artık Erzurum kız basketbolunda söz sahibi olacaktır. Basketbola hizmet eden tüm yöneticilerimize, antrenörlerimize, sporcularımıza ve ailelerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.