Spor Haber Girişi : 09 Ekim 2021 13:30

Kadın hakemler güç depoluyor

Kadın hakemler güç depoluyor
Bölgesel Yardımcı Hakemi Şeyda Divarcioğlu, yeşil sahalarda kadın hakemlerin artmasından yana olduklarını söyledi.

ERZURUM AJANS - Nurullah PALA / Çoğu futbol kökenli 9 kadın hakem, Kasım ayında başlayacak olan amatör liglerde görev alacak.

 

Erzurum’da çoğu futbol kökenli 9 kadın hakem, Kasım ayında başlayacak olan amatör liglerde görev alacak. Yeşil sahanın sultanları yaptıkları antrenmanlarla fiziksel performanslarını yükseltemeye çalışıyor. Bölgesel Yardımcı Hakemi Şeyda Divarcioğlu, yeşil sahalarda kadın hakemlerin artmasından yana olduklarını belirtti.

 

Yeşil sahada erkeklerle kondisyonlarını eşit seviyeye getirebilmek için günün büyük bir bölümünü antrenman yaparak geçiren kadın hakemler, kendilerine çok güveniyor. Hayalleri kendilerini çok iyi yetiştirip Süper Lig’de bayrak kaldırmak olduğunu söyleyen kadın hakemler, erkek kas yapısının kadınlara göre çok daha güçlü olduğunu belirterek, çok çalışarak eksiklerini kapatmaya çalıştıklarını belirtti.

 

Hakemliği kadınlarında yapabileceğini kanıtladık

 

Erzurum’da lise yıllarında top koşturduğu futbol kulübünün kapanmasından sonra futbol hayatını üniversitede hakemlikte sürdürmeye başlayan Spor Bilimler mezunu Şeyda Divarcıoğlu, hakemliğin futbolculuktan çok daha zor olduğu söyledi.

 

Erzurum’da 9 kadın hakem olduğunu ifade eden Divarcıoğlu, sıkı bir antrenman yaparak liglere hazırlandıklarını belirtti. Hakemliğin söylenildiği gibi ‘erkek işi’ olmadığını belirten Divarcıoğlu şunları söyledi:

 

“Sadece bizim için zor olan tarafı bazen tribünler oluyor. Onları da dinlemediğimiz sürece hiçbir sıkıntı yok. İşimizi yaptığımız sürece gayet kolay geliyor. Futbolculardan değil ama özellikle tribünlerden saygı bekliyoruz. Ailem beni hakemlikte olduğu gibi futbol oynarken de destekliyordu. Tabi ki futbolculuğa göre hakem olmak daha zor. Çünkü sahada adaleti sağlaman lazım. Doğru kararlar verebilmen lazım. Bunun için hakemlik daha zor. Biz futbolcuyken acaba söylesek hakem kararını değiştirir mi diye karşı çıkıyorduk. Ama hakem olunca anlıyorsun ki verilen karar değişmez. Mesela bir faul ya da penaltı oldu. İtiraz edilir, tabi VAR geldi artık ona bakılıyor ama kararı veren hakem eğer doğruysa değiştirmeyecektir. Bazen futbolcular doğru karar verildiğinde bile hakeme bağırıp, çağırıyor belki kararı değiştirir diye. Bu çok yapılıyor ama değişmiyor.”

 

Divarcıoğlu’nun tavsiyesi ile hakemliğe başladım

 

Hakemliğe bir ay önce başladığını söyleyen lise mezunu Buse Dağ (20), “Arkadaşım Şeyda’nın tavsiyesiyle buradayım. Ortaokulda futbol oynuyordum hakemlikte devam ettirmek istedim. Yeni başladım aday hakemim şu an hiç maç yönetmedim. Biraz heyecanlıyım. Yapamazsam korkusu var ama yapacağım” diye konuştu.

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.