Erzurum Haber Girişi : 20 Mart 2012 20:10

Kadın mahkumları güzelleştirdiler

Kadın mahkumları güzelleştirdiler
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Toplum Merkezi’nde kuaförlük eğitimi alan kursiyerler ve usta öğreticiler, Erzurum E Tipi Kapalı Cezaevi’ne çıkarma yaptılar.
Erzurum Ajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Toplum Merkezi’nde kuaförlük eğitimi alan kursiyerler ve usta öğreticiler, Erzurum E Tipi Kapalı Cezaevi’ne çıkarma yaptılar. Cezaevinde çeşitli suçlardan dolayı hükümlü bulunan kadın mahkumların saç ve cilt bakımını yapan kursiyerler, hünerlerini sergilemek için adeta birbirleriyle yarıştılar.
Büyükşehir Belediyesi Toplum Merkezi, mesleki eleman yetiştirilmesi sürecine sağladığı katkının yanında sosyal etkinlikleriyle de göz dolduruyor. Toplum Merkezi’nde kuaförlük ve cilt bakımı eğitimi alan kursiyerlerle usta öğreticiler, Erzurum E Tipi Kapalı Cezaevi’ni ziyaret ederek, kadın mahkumlarla bir araya geldiler. Kursiyerler ve usta öğreticiler, çeşitli suçlardan dolayı hükümlü bulunan kadın mahkumların saç ve cilt bakımlarını yaptılar.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 2009 yılında hizmete sunulan Toplum Merkezi’nin, örnek hizmetler üreten bir birim haline geldiğini söyledi. Erzurum’da nitelikli işgücüne duyulan ihtiyacın giderilmesi noktasında önemli bir misyon yüklenen Büyükşehir Belediyesi Toplum Merkezi’nin, örnek teşkil edecek çalışma ve etkinliklerle de gündeme geldiğini kaydeden Başkan Küçükler, “Toplum Merkezimizde kuaförlük ve cilt bakımı eğitimi alan kursiyerlerimizi, gerekli izinleri aldıktan sonra usta öğreticilerimizle birlikte Erzurum E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderdik. Buradaki kadın mahkumlarla bir araya gelen kursiyerlerimiz, kendilerine verilen eğitimlerin hakkını gerçekten vermiş oldular” diye konuştu.

KÜÇÜKLER: TOPLUMUN HER BİR FERDİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ…

Büyükşehir Belediyesi’nin, toplumun her bir ferdine ayrı bir önem verdiğinin altını çizen Başkan Küçükler, “Kursiyerlerimizi kapalı cezaevine göndermemizin bazı nedenleri var. Bunlardan ilki, gelecekte meslek yaşamına atılacak olan kursiyerlerimizi her türlü iş ve çalışma koşuluna hazırlamak ve adapte etmektir. Bir diğer amacımız da, çeşitli suçlardan dolayı hüküm giymiş olan kadınlarımızın her şekilde ve her koşulda yanlarında olduğumuzu göstererek, onları yeniden kazanabilmek ve kendilerini hayattan soyutlamalarına engel olmaktır” şeklinde konuştu.
Başkan Küçükler, bu amaca hizmet eden farklı bir projeyi ise, geçtiğimiz ay uygulama koyduklarını hatırlatarak, “Büyükşehir Belediyesi olarak Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında eski hükümlülerle hükümlü yakınlarına yönelik bir proje yürütüyoruz. Bu projeyle mahkum ailelerine mesleki eğitimler veriyor, hayata tutunmalarını mümkün hale getiriyoruz. Eski hükümlülere de, benzer şekilde meslek eğitimleri veriyor ve sosyal hayata yeniden entegre olabilmelerini sağlıyoruz” dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.