Kalite Konuşursa...

BB Erzurumspor geride kalan 14 haftalık periyotta ki maçlara nazaran; daha baskılı oynayan, alan daraltan ve sahaya en iyi yayılan bir rakibe karşı oynayacaktı. Bakmayın siz Giresunspor’un puan tablosunda ki yerine. Sezon başında takım olamama sıkıntısını, şu an puan olarak dezavantajını yaşıyorlar. Bana göre bu ligin en iyi takımlarından. Altı maçlık seri de bunun bir ispatı...

Karşılaşmanın ilk yarısında rakip yukarı da saydığımız oyun özelliklerini tamamen sahaya yansıttı. Erkan hoca ise  İlk 45 dakikada üç rotasyon yaparak maça başlarken dizilişte hata yaptığını kendi eliyle ispatlamış oldu.

Cenk sağ bek Emrah on numara mevkisinde başladı. Daha sonra Hasan ve Cenk yer değiştirdi. Ardından Emrah sağ kanada Hasan on numara mevkisine geçti. Bu rotasyonlar ilk yarı itibariyle çırpınıştan öteye gidemedi. Çünkü ilk yarıda pozisyon bulaman bir Erzurumspor izledik.

İkinci yarıya beklemeden Obertan’la başlaması Erkan hocanın maçı kurtaran en kritik hamlesi oldu diyebiliriz. 

Evet o bölgede oynamasını eleştirdiğimiz Cenk, ilk golde atağın başlangıcını yaparken ikinci golde asist yaptı.

Ancak! Bu tarz isimler o bölgeleri sadece idare eder uzun soluklu süreçte gitmez.

Cenk oyunculuğunu çok beğendiğim bir isim ancak o mevkinin adamı değil.

Sebebi açık; 4-2-3-1 sisteminde orada Cenk olmaz. 4-4-2 gibi kanatların çizgi görevi yaptığı sistemde belki... Çünkü 4-2-3-1 de kanat oyuncun forvet özellikli olmak zorunda!

Skor yapmak zorunda!

Üretken olmak zorunda!

Örneğin; sol kanatta yıldız olan Emrah Başsan ile Cenk’in özellikleri aynı mı?

Ya da benzer özelliklere sahipler mi ?  Israr edildiği her maçta Erkan Sözeri saha içinde rotasyon yapmaya mecbur kalkacaktır.

Kalite Farkı

İlk yarı bu kadar kötü bir takımın ikinci yarı da  hemen skor bulup maçı koparmasında ki en büyük sebep; kalitedir. Obertan girdi maçı çözdü. O olmasa Hamroun girecek o  da olmasa Emrah ağırlık koyacak... Yani Erzurum’da usta ayaklar maça bir şekilde tesir ediyor.  Bunların yanında  Pote de bugün olduğu gibi gününde olduğu zaman Erzurum’un skor yapmaması mucizelere kalıyor..

Erzurum artık şampiyonluk yarışı havasına girdi. Bundan sonra her maç final niteliğinde. Obertan başta olmak üzere yabancı futbolcuların da takımı sahiplenerek ve üzerine koyarak oynamaları futbolcularında bu durumun farkında olduklarını gösteriyor. 

Altay maçı zorlu geçecektir. Kolay pozisyon bulabilen bir rakibe karşı oynayacak olan Erzurumspor, kazanabilmek için birden fazla gol bulmak zorunda. 

Haftaya zevkli ve gollü bir maç bizi bekliyor olabilir. Umarım bu keyifli geçmesi beklenen maç Erzurum’un liderlik maçı olur.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.