Kalite Ve Motivasyon Bir Araya Gelirse...

Geçen hafta Adana deplasmanında bırakılan iki puan ve Bursa’nın Adanademirspor galibiyetiyle puanları eşitlemesi maçın önemini daha da artırmıştı.

Erkan hocanın sahaya çıkardığı on bir bana göre doğruydu. Yabancı sınırlamasından dolayı Scuk’un kulübe de olması  eleştiri alsa da, hoca bu hakkını ofanstan değil defanstan yana kullanarak mutlak galibiyete şartlanması bu maç için olması gerekendi.

Bu tarz maçları kazanmak istiyorsanız mücadele gücünüzü doksan dakikaya yayarak rakibin topla oynamasını minimuma indirmelisiniz. Erzurumspor, dün maçın başlama düdüğünden bitiş düdüğüne kadar hücum da rakibi baskı altına alarak savunma da ise yakın oynayıp alan daraltarak  maçı başından sonuna kadar hak etti.

Maçın kırılma anı; 82.dakika da Sehic’in çapraz pozisyonda çıkardığı top oldu. O pozisyon adeta iki dakika sonra gelecek golün habercisi oldu.

Takımın tek tek saymak yerine bütün takımı kutlamak en doğrusu olacaktır. Çünkü Sehic’ten İbrahim’e kadar hepsi kalitelerini sahaya yansıtarak ligin en kritik üç puanını aldılar.

Dün adına hatta sezon adına görünen negatif durum, Mavi beyazlı ekibin hücuma çıkışlarda çok ağır kalması. Rakip hücumdayken kapılan toplarda  çabuk çıkılması gerekirken kendi yarı sahasında yedi isimin kalınması bu durumun en büyük sebebi. Çabuk oynamadığınız için set hücumuna dönmek zorunda kalıyorsunuz. Set hücumda da rakip yerleştiği için pozisyon bulmakta güçlük çekiyorsunuz. Sadece bu maç değil genel anlamda sıkıntı bu diye düşünüyorum.

Ancak bu maç herşeye rağmen rakibi sürekli döven ( pozisyon anlamında) ve sonunda da istediğini alan bir Erzurumspor vardı.

Bu platform da geçtiğimiz yıllarda sürekli yazdık. Türkiye liglerinde başarılı olmak istiyorsan, kilidi çözebilecek, ara pas özelliği olan bir on numaraya ihtiyacın var. Çünkü ligimiz oynatmamaya yönelik bir lig.

Dün Erzurum’da Sissokko oynadığı ve futbol ve mevkisi anlamında tam bir on numaraydı. Pote’ye bıraktığı enfes ara pasın yanı sıra oyun içinde ki liderlik ve etkisiyle bana göre maçın adamı oldu.

Sahada ve tribünde ki kenetlenmeye gelen güzel sonuçla,

Erzurumspor; “Bu ligin ağası benim” mesajını verdi.

İyi futbol iyi futbolcularla oynanır.  Erzurumspor’un büyük maçları daha iyi oynamasında ki sebep bu.... Motivasyon ve kalite bir araya gelince bu ligde Dadaşların rakibi yok.

Çarşamba günkü rakibimiz Altınordu hücuma çabuk çıkan ve çok koşan bir takım. Aynı konsantrasyonu da bu maça yansıtıp İzmir’den üç puanla dönersek Erzurum’un önünde kimse duramaz...

Bir teşekkürde büyük Erzurumspor taraftarına... Kenetlenince neler yapabileceklerini dün bir kez daha göstererek galibiyetin mimarlarından oldular...
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Çağrı 01 Ocak 1970 02:00

    Ne oldu övmeye devammı edeceyiz bu adam teknik direktör felan deyil bursa macında ne oynadılarki ? Bak alttaki yorumum bile duruyor

  • Çağrı 01 Ocak 1970 02:00

    Şimdi yendik die övgü yağdırmamın anlamı yok yenmemiz lazımdı yendik bundan sonra oynayacagımız maçlarıda yenmemiz lazım liğin ağası erzurumspor gecen hafta sahada yoktu bolu macı rezillikti bir maça odaklanıp övgö yağdırırsak haftaya 3 yer geliriz sonra teknik direktör öyle böyle konuşuruz açıkcası ben yine söylüyorum allah bize yardım etsin.demmekki istenince oluyormuş ruh geldi herşey olur.