Erzurum Haber Girişi : 27 Ekim 2015 18:15

"Kalkınmada kooperatifçiliğin önemi, yeni imkanlar ve istişare toplantısı"

"Kalkınmada Kooperatifçiliğin Önemi, Yeni İmkanlar ve İstişare Toplantısı" Necip Fazıl Kısakürek seminer salonunda yapıldı.
Erzurumajans-"Kalkınmada Kooperatifçiliğin Önemi, Yeni İmkanlar ve İstişare Toplantısı" Necip Fazıl Kısakürek seminer salonunda yapıldı. 

Katılımcı olarak Ak Parti Erzurum Milletvekili Adayı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Tarım Bakanlığı Kırsal Kalkınma Uzmanı Aydın Ünal, Kooperatifçilik Uzmanı Hayati Başaran, Erzurum ve ilçelerinden gelen kooperatif başkan ve temsilcileri ile Ak Parti İl SKM yönetimi katıldı.

Açılış konuşması olarak Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı kısa bir sunum yaptı. Ilıcalı konuşmasında önce kooperatifin açılımını yaparak, "Kooperatif ortak ekonomik, sosyal ve kültürel ihtiyaçlar ve istekleri müşterek sahip olunan ve demokratik olarak kontrol edilen bir işletme yoluyla karşılamak üzere gönüllü olarak bir araya gelen, insanların oluşturduğu özerk bir teşkilattır. Şehrimizde biliyorsunuz termal sular var bu suları iyi işletmeliyiz. Erzurum Konaklı Kayak Merkezindeki sularla birleştirerek kış turizmine katkı yapacağız. Erzurum Olimpiyat şehri olacak, ayrıca şehrimizde Bilişim çalışmaları olarak yani çarı merkezlerimiz var bunları uluslar arasına çevireceğiz. Çok sayıda vatandaşımıza iş imkanı sağlayacağız. Atatürk Üniversitesi öğrencileri bilişim konusunda çok iyi işler başarıyorlar. Bu öğrencilerin ellerinden tutacağız, şehrimizde tarım hayvancılık mutlak surette desteklenecek. Bilindiği gibi Erzurum ekonomisi Türkiye ekonomi sıralamasında bir hayli geride. Bunu mutlak surette ileriye alacağız. Erzurum'da hayvancılık konusunda 7 şer kişilik üyeler oluşturup kooperatifler kuracağız. Bunun adını da '' Organik Tarım Hayvancılık Kooperatifi '' olarak belirledik. 2016 yılında da bu kooperatif söz veriyorum hizmete girecek." dedi.

Kooperatifçilik Uzmanı Hayati Başaran'da sunumunda, "Kooperatifçilik olarak gönüllü ve herkese açık olmalı. Demokratik yönetim belirlenim kooperatifler adil yönetilecek. 1844 yılında 28 tekstil işçileri ilk tüketim kooperatifi ile başlamıştır. Türkiye'de ise Ahilik ve İmece kooperatifçiliği ile başlanmıştır. Türkiye'de 70 bin kooperatif ve 7 buçuk milyon üyesi kooperatifçilikle ilgileniyor. Uluslararası Kooperatifçilik Birliği ( ICA) 1895 yılında kurulmuştur. Kooperatifçiliği Türkiye'de ilerletmeliyiz. Gelişmiş ülkelerde kooperatifçilik sayesinde üreticiler ürünlerini dünyaya pazarlıyor. Bizler neden bu pazara girmeyelim. Bunun en kısa yolu vatandaşa kooperatifçiliği özendirmek olacaktır. Kooperatifçilikte en önemli esas gönüllülüktür. Gönüllü ve demokratik kişilerden yönetim oluşturulursa umarım gelişmiş ileri ülkeler sıralamasında Türkiye'de yerini alır." dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.