Siyaset Haber Girişi : 13 Mart 2016 16:00

Kamil Aydın'dan Aşkale savunması

Kamil Aydın'dan Aşkale savunması
TBMM Genel Kurulunda söz alan HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan Aşkale kurtuluş törenlerine atıfta bulunarak, Aşkale Belediye başkanı Enver BAŞARAN'ı nefret suçu işlemekle suçladı.

Erzurumajans-TBMM Genel Kurulunda söz alan HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan Aşkale kurtuluş törenlerine atıfta bulunarak, Aşkale Belediye başkanı Enver BAŞARAN'ı nefret suçu işlemekle suçladı.


Paylan konuşmasında, " Geçen gün Erzurum'da bir tören vardı, işte, Ermeni çeteler Müslümanları katlediyorlar. Onlar, işte, şarap içiyorlar böyle, cami yakıyorlar ve sonra ahali gelip o Ermeni çetecileri öldürüyor. Böyle bir hikâye ve belediye başkanının açıklaması nefret suçları dolu. Bu feyzi nereden alıyor? Bakın, İçişleri Bakanına sordum: "Nasıl bir eğitim veriyorsunuz ki Silopi'ye gidip, güvenlik güçleri 'Ermeni p.çleri' duvarlara yazabiliyor?" diye sordum. Oraya giden güvenlik güçleri anonslarında "Sizi gidi Ermeniler." diye anonslar yapabiliyorlar. Böyle ırkçı bir anlayışla karşı karşıyayız. Bu feyzi nereden aldığını ben çok iyi anladım çünkü Sayın Başbakan geçenlerde Bingöl'de yaptığı açıklamada "Ermeni çeteleri Birinci Dünya Savaşı'nda Ruslarla iş birliği yaptılar ve şu anda HDP de aynı şekilde Rusya'da ofis açtı." diyebildi. Yani bu feyzi nereden aldığı açıkça ortada. Her halkın adı o halkın onurudur. Bir halkın yanına bir sıfat konulmaz, kişilerin yanına sıfat konulur. Her milletin içinde de her türlü insan olabilir ama o milletin adı "Ermeni" yanına "çete" konularak anılmaz." Dedi.


GaroPaylan'ın konuşmalarına cevaben söz alan MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil AYDIN, Erzurum'da geleneksel olarak kutlanan kurtuluş törenlerindeki gösterileri savunarak, "Milletlerin mutlaka yaşadıkları bir bağımsızlık süreçleri vardır. Bu ülkeler nezdinde de böyledir, bir ülkede farklı şehirler nezdinde de böyledir. Bunun da en büyük delilleri anıtlardır, eserlerdir, mezarlardır ve yaşanmışlıklardır. Ben de Erzurum milletvekili olarak bir iki hususa değinerek bir şeyler söylemek istiyorum.


Mart ayı Erzurum'un zaferler ayıdır, kurtuluş ayıdır. Gerçekten Erzurum'umuz Rus işgaliyle başlayan çok ağır günler geçirmiştir, travmatik günler geçirmiştir ve biz çocukluğumuzdan beri, bizden önceki kuşaklarda yine aynı şekilde, bu öykülerle büyümüşüzdür, büyük trajediler yaşanmıştır Erzurum'da. Maalesef Rus işgaliyle birlikte bundan güç ve cesaret alan Hınçak ve Taşnak çeteleri de Erzurum'da yaşayanlara, Erzurumlulara büyük zulüm, büyük işkenceler yapmıştır. Hatta toplu anıt mezarlarımız, müzelerimiz bu bağlamda vardır, mevcuttur. Dolayısıyla, Erzurum'umuzun kurtuluşu da simgesel bir şeydir. Bu kurtuluş vesilesiyle kuşaktan kuşağa aktarılması, bir istiklal harbi yaşanmıştır, bunun aktarılması söz konusudur. Bunun dışında herhangi bir şey söz konusu değildir. Dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    hele ağlımı yiyecem kimlere kalan dünya

  • serkan kurt 01 Ocak 1970 02:00

    varol kamil hocam acaba iktidar vekilleri garoya yağcılık diyemi susmuşlar.tek başına erzurumun gururusun.şimdi platformcular aşkalede Ermenileri kınasınlar

  • Alper Eken 01 Ocak 1970 02:00

    Bu seref yoksunu Adama sorun kuyruk yarasimi var

  • Erzurum 01 Ocak 1970 02:00

    Ermeniden Türk milletine iltifat beklemek salaklık olur. Fakat ne yazıkki Türkiye Cumhuriyeti Milletinin içinde sanki Türk kalmamış gibi ERMENİ den vekil seçildi, bu seçilmeye çanak tutan parti sorarsanız başta iktidar partisi sonra pkk nın meclisteki siyasi kolu. tercihini bu ermenilerin aday olduğu partilere oy verenler utansın. sayın editör dilerim yayınlarsınız, yayınlamak cesaret ister.