Siyaset Haber Girişi : 02 Haziran 2016 21:00

Kamil Aydın'dan Uzundere müjdesi...

Kamil Aydın'dan Uzundere müjdesi...
Erzurum MHP Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın Uzundere ilçesine yapılması düşünülen HES projelerini meclisin gündemine tekrar getirdi.
Erzurumajans-Erzurum MHP Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın Uzundere ilçesine yapılması düşünülen HES projelerini meclisin gündemine tekrar getirdi.
 
Aydın konuşmasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Berat Albayrak'a hitap ederek; "Sayın Bakan, Tortum Gölü, Tortum Şelalesi, tarihî mekânlarının yanı sıra, endemik bitki örtüsü ve canlı türleriyle doğa sporlarının yapıldığı ve organik tarım cenneti şirin ilçemiz Uzundere 2013 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla turizm merkezi ilan edilmiş ve 2016 yılı Mart ayında İtalya'da gerçekleşen Uluslararası Cittaslow İcra Kurulu Toplantısı'nda başta çevre politikaları olmak üzere, 7 başlıkta 70 üzerinde kriteri yerine getirerek dünyanın 208'inci, Türkiye'nin de 11'inci sakin kenti seçilmiştir. Şimdi, doğa harikası ilçemizin bu sessizliğini bozacak bir HES projesi düşünülmektedir. 

4 Atatürk Barajı üretimine denk büyük kayıp kaçak oranı ve HES'ten elde edilen küçük enerji oranı da dikkate alınarak sizden isteğimiz bu cennet köşemizin uluslararası üne sahip sessizliğinin ve güzelliğinin bozulmasına müsaade edilmemesidir" dedi.

Oturum sona erdikten sonra Bakan Albayrak, MHP milletvekili Aydın'dan detaylı bilgi aldı.

Kamil Aydın'ın anlattıkları Bakan Berat Albayrak tarafından da son derece makul bulunarak, konu ile yakından ilgileneceğine söz verdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • osman kardas 01 Ocak 1970 02:00

    Hocam agziniza saglik.besi biyerde sakin dururken .sizin bu durusunuz onlara ornek olur insaallah