Siyaset Haber Girişi : 17 Şubat 2014 18:08

Kamil Aydın'dan turizm vurgusu

Kamil Aydın'dan turizm vurgusu
MHP Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, "Dinlenme ve eğlence amaçlı turizm yıllar öncesinde kaldı.
Erzurumajans-MHP Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, "Dinlenme ve eğlence amaçlı turizm yıllar öncesinde kaldı. Bizim hedefimiz, turizm alanında yeni ürünler oluşturmak ve Erzurum'u bir cazibe merkezi haline getirmektir" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, Erzurum'un turizm alanındaki çeşitliliğine vurgu yaptı. Erzurum'da turizm denilince akıllara sadece kış turizminin getirilmemesi gerektiğini anlatan Kamil Aydın, turizm kavramı gibi, artık turizmdeki çeşitliliğinin de değiştiğini ifade etti. Aydın, "Turizmin sadece deniz, kum ve güneşle tarif edildiği yıllar artık çok gerilerde kaldı. Günümüzde artık kültür, sağlık, kongre, tarih, inanç ve doğa gibi çok çeşitli alanlarda bile turizm yapılıyor. Bu tip eğilimleri değerlendiren, fırsata dönüştüren ve turizm alanında yeni ürünler ortaya koyabilen ülkeler ve şehirler cazibe merkezi haline geliyor. Bu potansiyelleri değerlendiremeyenler ise, cazibe merkezlerinin gölgesinde kaybolup gidiyor" diye konuştu.

"TURİZM, SADECE PALANDÖKEN'DEN İBARET DEĞİL"

Erzurum'un Palandöken gibi turizm açısından hayli kıymetli bir imkana sahip olduğunun altını çizen Prof. Dr. Kamil Aydın, "Erzurum'un turizm potansiyelini sadece Palandöken ve kış turizminden ibaret görmek, bir kere bu şehre büyük bir haksızlıktır. Erzurum, inanç turizmi yönüyle, kültür, kongre, tarih, doğa sporları ve sağlık turizmi yönüyle, dağ, mutfak, botanik, termal ve spor turizmi yönüyle de, göz önünde durmaktadır ve değerlendirilmeyi beklemektedir" şeklinde konuştu.

Erzurum'da bu potansiyellerin etkin ve verimli bir biçimde değerlendirmeye alınması ve katma değere dönüştürülebilmesi için alt ve üstyapı gibi fiziksel donanımların varlığı kadar, pazarlanmasının ve reklamının yapılmasının da büyük önem taşıdığını vurgulayan Kamil Aydın, bu anlamda alanında uzman bir ekiple tanıtım hamlesi gerçekleştireceklerini dile getirdi.

ERZURUM'A ULUSLARARASI FESTİVAL?


Gerek turizm çeşitliliği, gerekse sosyo-kültürel ve tarihsel açıdan apayrı bir öneme sahip olmasına rağmen Erzurum'un halen daha kendisine ait bir festival geleneğinin bulunmadığına dikkati çeken Kamil Aydın, hayata geçirmeyi arzu ettikleri tanıtım hamlesi içerisinde bu geleneğinde yerini alacağını kaydetti. Kamil Aydın, "Biz Erzurum'da uluslar arası bir festival geleneği başlatacağız. İçerisinde turizmin hemen her alanında çeşitli etkinliklerin bulunacağı bu festival, Erzurum'un tanıtımı sürecinde önemli bir aşama olacak. Şehrimizin marka değerlerinin ön plana çıkarılacağı bu süreci çok profesyonel bir biçimde dizayn edeceğiz. Erzurum'a gelen yerli ve yabancı misafirler sadece Palandöken'de kış turizmiyle değil, tarih ve kültür turizmiyle, sağlık ve spor turizmiyle, doğa sporları ve termal turizmle de tanışma imkanı bulacaklar" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Yunus Onurlu 01 Ocak 1970 02:00

    Kamil beye katılıyorum. Erzurum yüzölçümü itibariyle çok geniş bir alana sahip ve bu alanda çok farklı iklim ve bitki örtüleri bulunmakta. Mesela Pasinler ilçesinin Tımar köyünün yukarısında halkın Cehennem Vadisi olarak isimlendirdiği muhteşem bir vadi var. burada değişik bitki çeşitleri tabiat severleri buraya çekebilir. Fırtına deresinin adı var, burası oradan daha zengin olabilir.