Ekonomi Haber Girişi : 21 Aralık 2011 17:38

Kamu-Sen`den eşit işe eşit ücret eylemi

Kamu-Sen`den eşit işe eşit ücret eylemi
Türkiye Kamu-Sen Erzurum Temsilciliği "eşit işe eşit ücret" yasasına tepkilerini göstermek için eylem yaptı.
Erzurum Ajans-Türkiye Kamu-Sen Erzurum Temsilciliği "eşit işe eşit ücret" yasasına tepkilerini göstermek için eylem yaptı. Vergi Dairesi önünde basın açıklaması yapan Türkiye Kamu-Sen Erzurum İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, haklarını aramaya devam edeceklerini söyledi.

Türkiye Kamu-Sen Erzurum Temsilcisi Müfit Bayraktar ve beraberindeki sendika üyeleri, Erzurum Vergi Dairesi önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Bayraktar, kamudaki ücret dengesizliğini ortadan kaldırmak için hazırlanan "eşit işe eşit ücret" düzenlemesi beraberinde yeni eşitsizlikler doğurduğunu iddia ederek hak arama mücadelelerinin durmadan devam edeceğini söyledi.
Eşit işe eşit ücret düzenlemesiyle öğretmenlerin, profesörlerin, doçentlerin, yardımcı doçentlerin, araştırma görevlilerinin, Din Hizmetleri Sınıfındaki din görevlilerinin, Sağlık Hizmetleri sınıfından hekim dışı sağlık personelinin, Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Türkiye İş Kurumu gibi kurumlarda çalışanların ek ödemelerinde artış olmadığını belirten Bayraktar, sendikaların görüşü hiçbir şekilde alınmadan hazırlanan KHK ile asıl iyileştirme yapılması gereken
kesimlerin gözardı ediğini iddia etti.

Bayraktar, "Bugüne kadar öğretmen ve akademisyenlerin maaşlarında hiçbir şekilde iyileştirme yapılmamış, bu meslek grubu ikinci plana atılmıştır. Yetiştirdiğimiz insanların, bize verdiği değer ortadadır. Bu ülkenin nesillerini yetiştirenlere karşı yapılan bu vefasızlık bizleri derin üzüntülere boğmaktadır. Hak ettiğini almaktan başka bir talebi olmayan bu insanlara reva görülen bu muameleyi kınıyoruz. Adalet diye haykırarak, adaletsizliklere imza atanların, birbiriyle çelişen uygulamaları hayata
geçirenlerin, ayrımcı politikalarla çalışanlar arasında barış ve huzuru bozanların artık tüm bunlara bir son vermesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Yeni uygulamayla üst düzey yöneticiler 759 TL ek ödeme alırken, 1 milyon 400 bin memurun ek ödemelerinde artış yapılmamasını, maaşlarının yerinde saymasını kabul edemediklerini ifade eden Bayraktar, "Doğrusu merak ediyoruz: Bu ülkeyi yönetenlerin vicdanı şu anda rahat mı?" dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.