Ekonomi Haber Girişi : 14 Kasım 2012 12:30

Kamulaştırma geçim kapısı oldu

Kamulaştırma geçim kapısı oldu
Yakutiye Belediyesi tarafından 2.5 yıldır yürütülen Kentsel Dönüşüm ve Cazibe Merkezi Projeleri çerçevesinde yaptığı kamulaştırmalar çeşitli sektörleri etkilerken, yüzlerce aileye ekmek kapısı açıyor.
Erzurumajans-Yakutiye Belediyesi tarafından 2.5 yıldır yürütülen Kentsel Dönüşüm ve Cazibe Merkezi Projeleri çerçevesinde yaptığı kamulaştırmalar çeşitli sektörleri etkilerken, yüzlerce aileye ekmek kapısı açıyor. Ali Korkut, Kentsel Dönüşüm ve Cazibe Merkezi Projesinin gerçek bir yenilenme hamlesi olduğuna dikkat çekerek, inşaat sektöründen, hurdacılara kadar yapılan işin binlerce Erzurumlunun yaşamına olumlu etkiler kattığını söyledi.

Erzurum’un önünü açacak Kentsel Dönüşüm hareketini başlatan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, kamulaştırmalar ile ekonomiye kazandırdığı milyonlarca liranın yanı sıra geçimini enkazlardan hurda toplayarak sağlayan yüzlerce insan için de ekmek kapısı açıyor. Fotoğraftaki görüntüler Üç Kümbetler Cazibe Merkezi Projesi kapsamında Saray Hamamı çevresinde yapılan son yıkımların ardından kadraja girdi.

Belediye Başkanı Ali Korkut, yapılan her yıkımın ardından hurdacıların alana koştuğunu ifade ederek “Kamulaştırırken, mal sahibine daha iyi bir yaşam sağlayacak ekonomik imkan sağlıyoruz. Ömür boyu yaşam konforo düşük mekanlarda yaşayan insanlarımız kamulaştırma bedeliyle daha modern ve konforlu bir eve çıkıyor. Bu para inşaat sektörüne akıyor. İnşaat sektöründe yaklaşık 300 kalem bulunuyor. Bu şu anlama geliyor, bizim verdiğimiz her kuruş şehir ekonomisinin bütün kılcal damarlarına ulaşıyor. Bu görünen ve bilinen yönü, birde hurdaları toplayarak buradan geçimini sağlayan yüzlerce insan, aile var. Yaptığımız işler ile şehir merkezini yeni baştan düzenlerken, birçok alanda ekonominin kılcal damarlarına can suyu akıtmak farklı bir mutluluk. Bunun yanında farklı alanlarda insanlara geçim alanı oluşturmak bir güzellik” dedi.

Yakutiye Belediyesi tarafından yürütülen Kentsel Dönüşüm Projeleri ile Cazibe Merkezi Projesi kapsamında yıkımı gerçekleştirilen binlerce konut enkazından çıkan hurdalar, yüzlerce insan ve ailenin de geçim kaynağını oluşturuyor. Yıkımı gerçekleşen birkaç binanın enkazından değerli hurda elde etme süreci birkaç güne yayılabiliyor. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.