Erzurum Haber Girişi : 12 Mart 2022 10:48

Kar ve fırtına çığ düşmesine sebep oldu

Kar ve fırtına çığ düşmesine sebep oldu
Yolda kalan sürücü ve yolculara sıcak çorba ve su ikramında bulunuldu.

ERZURUM AJANS - Erzurum'un Aşkale ilçesi sınırları içerisinde bulunan ve önemli geçitlerinden olan Aşkale Bayburt güzergahı Kop Dağı ve Aşkale, Erzincan geçidi Tepebaşı mevkilerinde olumsuz hava koşulları trafikte olumsuzluklara neden oldu.


Akşam saatlerinde Kop Dağı geçidinde yoğun yağan kar ve fırtına yüzünden yola çığ düştü. Sert esen rüzgar ve kar yağışı ile görüş mesafesini sıfırın altına düşmesi sonucu yolda seyir halindeki araçların bir kısmı yoldan çıkarken, bir kısmı da kenara çekerek beklemeye başladı.


Olay yerine 112, Aşkale ilçe Karayolları ekipleri gelerek yaklaşık 60 aracı kurtardı ve araçları güvenli bölgeye aldı. Hâlâ olay yerinde bulunan 6 TIR için ise kurtarma çalışmaları devam ediyor.


Öte yandan yine kar ve sert esen rüzgarın etkisiyle Aşkale, Erzincan güzergahında bulunan Tepebaşı mevkiinde sürücülerin zorluk yaşamaması için ekipler yoğun bir çalışma içerisinde kar temizleme ve tuzlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Aşkale, Bayburt karayolu trafiğe kapatıldı. İHA

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.