Spor Haber Girişi : 04 Mart 2012 15:57

Kar yağışı altında atlı kızak yarışları

Kar yağışı altında atlı kızak yarışları
Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından ilki bu sene kar yağışı altında düzenlenen 'Birinci Atlı Sporlar Kış Festivali'nde eksi 20 derecede atlı kazık yarışları yapıldı. Ayaz, yarışmacılara ve izleyenlere zor anlar yaşattı.
Erzurum Ajans-Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından ilki bu sene kar yağışı altında düzenlenen 'Birinci Atlı Sporlar Kış Festivali'nde eksi 20 derecede atlı kazık yarışları yapıldı. Ayaz, yarışmacılara ve izleyenlere zor anlar yaşattı.
Ulusal ve Uluslararası kış sporlarının merkezi haline gelen Erzurum'da bu kez 'Birinci Atlı Sporları Kış Festivali' gerçekleştirildi. Cirit sahasında dün başlayan etkinlik bugün de kar yağışı altında devam etti. Hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceyi bulduğu Cirit sahasında rüzgarın da etkisiyle katılımcılar zor anlar yaşadı. Soğuktan korunmak için vatandaşlar evlerinden getirdikleri battaniyelere sarılırken dağıtılan salepleri içerek ısınmaya çalıştılar. Atlı kızak yarışlarında resmi kıyafet
üzerine yağmurluk giyeni polisler yardımcı sürücü görevini üstlendi. Bir polis ise kızaktan düşerek elendi.
Soğuk hava nedeniyle atın üzerinde durmakta güçlük çektiğini anlatan Kaan Akdağ "Soğuktan konuşamıyoruz. Soğuktan ellerimiz tutmaz oldu. Ata sarılarak ısınmaya çalıştım. Atın sıcak teni biraz olsun ısıtıyor. Allah yardımcımız olsun" diye konuştu.
Kar yağışı altında gerçekleşen atlı kızak yarışması renkli görüntüler oluştururken soğuk hava sporcuları üşüttü.
Öte yandan, karda adeta dans edercesine figürler sergileyen Rahvan atlar ise izleyicileri mest etti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.