Erzurum Haber Girişi : 02 Kasım 2015 13:22

Karaca seçim sonuçlarını değerlendirdi

Karaca seçim sonuçlarını değerlendirdi
Erzurum Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, seçim sonuçlarını değerlendirirken Esnafın sorunlarının da çözüme kavuşturulması dileğinde bulundu.
Erzurumajans-Erzurum Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, seçim sonuçlarını değerlendirirken Esnafın sorunlarının da çözüme kavuşturulması dileğinde bulundu. 

Karaca; "Her şeyin bir sonu olduğu gibi, seçim süreci de dün sona erdi. Milletimiz istikrardan yana tavır aldı ve Ak Partiyi tek başına yeniden iktidar yaptı." Dedi. 

ESNAF VE SANATKÂRIMIZA NEFES ALDIRACAK YASALAR ÇIKARTILMALI.

Karaca yaptığı yazılı açıklamada, "Esnaf ve Sanatkârımızın ekonomik ve sosyal beklentilerini karşılayacak hususların dikkate alınmasını bekliyoruz. Özellikle uygulanma kabiliyeti yüksek olan asgari ücrete kadar gelirlerden vergi alınmaması, vergi barışı, SSK ve BAĞ-KUR primlerinde indirime gidilmesi, Esnaf ve Sanatkârın ödemede güçlük çektiği yüksek vergi dilimlerinin aşağı çekilmesi ve emeklilerin beklentilerinin karşılanmasına dönük projeler hayata geçirilmelidir. Piyasalarda vergi barışına benzer bir düzenleme yapılması beklentisi de var. Yine ekonomi üzerinde olumsuz bir etkisi olmayacağı dikkate alındığında asgari ücrete kadar gelirlerin vergi dışı bırakılması, SSK ve BAĞ-KUR primini ve vergisini düzenli ödeyen işverenlere de özel indirimler getirilmelidir. Gelir Vergisi dilimlerinin daha fazla dilime ayrılarak vergi dilimleri arasındaki makasın küçültülmesi kayıt dışı çalışmayı azaltacağı gibi işletmelerin haksız rekabete uğramasını önleyecek tedbirler alınmalıdır. Doğu Anadolu Bölgesinde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkârlar için acilen BAĞ-KUR ve SSK Prim indirim teşviki çıkarılmalıdır. Devlet, yeşil kart kullanan vatandaşların sağlık giderlerini esnafın SSK ve Bağ-KUR primine yansıtmamalı. Aksi durumda bir kaç yıl içerisinde bölgede yaşayan esnaf yeşil kart almak için devletin kapısına dayanır." İfadelerine yer verdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.