Ekonomi Haber Girişi : 26 Aralık 2016 15:03

Karaca'dan KOSGEB kredi açıklaması

Karaca'dan KOSGEB kredi açıklaması
Erzurum Matbaa, Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, "KOSGEB'in 50 bin TL'lik faizsiz kredisine müracaat eden esnafımızın sadece yüzde 4'ü yararlanmıştır." dedi.
Erzurumajans-Erzurum Matbaa, Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, "KOSGEB'in 50 bin TL'lik faizsiz kredisine müracaat eden esnafımızın sadece yüzde 4'ü yararlanmıştır." dedi.

Karaca yaptığı açıklamada, "Bilindiği gibi ekonomik durgunluktan en çok etkilenen kurumların başında küçük ve orta boy işletmeler (KOBİ) geliyor. Bu manada Esnaf zor durumda olduğu için faizsiz krediye hücum etti. Ancak Erzurum esnafı bu krediden sadece 90 kişinin faydalandığını öğrenince isyan bayrağını çekti. Ben de dahil olmak üzere iki bine yakın esnaf ve sanatkarımız 50 bin TL'lik faizsiz krediyi alabilmek ve KOSGEB sistemine giriş yapmak için günlerce uğraştılar. KOSGEB ve yetkililer, "bu krediyi herkes alamaz, kriterler şunlardır" demeliydi. Ekonomik ve ağır kış şartlarında günü kurtarmaya çalışan esnaflarımız, günlerce KOSGEB kapılarında ve bilgisayar başlarında kaldılar. Bu gün açıklanan sonuçlara göre krediye müracaat eden esnafın ancak yüzde dördünün yararlanması esnaf ve sanatkârımızda büyük bir hayal kırıklığı yarattı. 2017 yılına girilirken, bir teselli ikramiyesini bile çok gören yetkililer, esnaf ve sanatkârımızı yine hayal kırıklığına uğrattılar." dedi.

Karaca, mecliste görüşülmeye başlanan sicil affı ile ilgili de şunları söyledi, "Yılardır üzerinde çalıştığımız, esnaf ve sanatkârımızın başlıca sorunlarının en başında gelen sicil affı nihayet meclise geldi. Konu ile ilgili olarak gerek Bakanlıklara, gerekse Başbakanlığa sunduğumuz dosyalarda altını kırmızı kalem ile çizdiğimiz sicil affının çözüme kavuşturulması esnaf ve sanatkârı önemli ölçüde rahatlatacaktır. Kredi, kartı, çek, senet borcunu ödeyemedikleri için kara listeye giren ve bu yüzden 5 yıl boyunca bankalardan 'ret' cevabı alanların büyük ölçüde önünü açacak olan yasa Meclis'e sunuldu, yeni yasa tasarısına göre; tüm siciller temizlenecek, 'kara liste' tarih olacak." diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.