İlçeler Haber Girişi : 23 Nisan 2013 16:27

Karaçoban'da 23 Nisan coşkusu

Karaçoban'da 23 Nisan coşkusu
TBMM'nin açılışının 93. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı okul bahçesinde düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı.
Erzurumajans-Erzurum'un Karaçoban İlçesine bağlı Maruf Köyünde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 1920"de Türk Milletinin Bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan TBMM'nin açılışının 93. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı okul bahçesinde düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı.

Kutlamalar öncesinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Okul öğrencilerinden Öner Yılmaz günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Yılmaz, konuşmasında: Ulusal egemenlik ve çocuk bayramı hakkında bilgi verdi, Atatürk'ün bu anlamlı gün hakkında yaptığı konuşmalardan bir demet sundu.
Daha sonra öğrenciler tarafından Atatürk ve 23 Nisan adlı şiirler okundu ve orkestra eşliğinde kolbastı dans gösterisi, gangam, Oh olsun, Üsküdar'a giderken, Bursa'nın ufak tefek taşları, Çayda çıra, Komedi dans üçlüsü ve taklit gösterileri yapıldı. Taklit gösterilerinde Bülent Ersoy, Ferdi Tayfur, Emrah, Burhan Altıntop ve Yıldız Tilbe taklitleri törene gelen izleyiciler tarafından beğenildi.

23 Nisan ulusal ve egemenlik çocuk bayramı Maruf köyünde düzenlenen ve öğrencilerinde katılımıyla gerçekleşen çeşitli ev eşyalarından oluşan çekiliş yapıldı. Hediyelerini alan çocuklar halay çekerek coşkuya ortak oldu.
Minik öğrenciler tarafından yoğurt yeme ve balon yarışı yapıldı. Kutlamalar yine orkestra içinde çocuklar ve törene katılanlar halay çekerek ulusal ve egemenlik bayramını kutladılar.

Törene çok sayıda bayan izleyici katılırken erkeklerin katılımının az olduğu gözlendi.
 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.