Ekonomi Haber Girişi : 18 Ağustos 2013 19:00

Karadayı Holding hedef büyüttü

Karadayı Holding hedef büyüttü
Erzurum'un inşaat sektöründeki ulusal markası Karadayı Holding, konut yatırımlarına devam kararı aldı. Karadıy İnşaat, devam eden projelerinin yanı sıra önümüzdeki yıl Yakutiye ve Palandöken ilçelerinde 2 bin konut daha yapacak.

Erzurumajans-Orhan BOZKURT'un haberi-Karadayı Holding bünyesindeki Karadayı İnşaat'ın  Erzurum'daki konut yatırımları hız kesmiyor. Palandöken ilçesindeki eski İmar İskan İskan konutlarının bulunduğu alana 2 bin 400 konut yapan Karadayı İnşaat, önümüzdeki yıl da Palandöken ilçesi Yıldızkent'te bin, Yakutiye ilçesi Kırmacı Mahallesi'nde bin konutun daha temelini atacak.


Karadayı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Metin Karadayı Palandöken ilçesindeki inşaat şantiyesinde basın toplantısı düzenleyerek şirketinin battığı ve inşaatlarının durduğu yönünde çıkan söylentilere ise üzüldüğünü ifade etti.


Karadayı, "Bu iftara ve yükselen birine çamur atmak ne yazık şehrimizin kültüründe var. Bir kişi biraz yükseldi mi herkes ona iftara atıp, yalanlarla karalıyor. Onlar yapsın ama ben yoluma devam edeceğim" diye konuştu.


ŞEHİR EKONOMİSİNE YILDA 150 MİLYON LİRA KATKI


Karadayı, inşaat şirketini 2006'da kurduklarını ve bu yıldan itibaren kentte 9 bi konut tamamladıklarını, Erzurum'a yatırım yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. 

Karadayı, gelecek yıl ise Yıldızkent ve Kırmacı Mahallesi'ne toplam 2 bin konut daha yapacaklarını anlattı. Erzurum'a vefa borcu olarak şehre yatırım yaptıklarını ve bundan da manevi bir zevk aldıklarını dile getiren Karadayı, "Holdingimiz bünyesinde bulunan şirketler yıllık 150 milyon liralık şehrin ekonomisine para girdisi sağlıyor. Ben batsam, bana ne olur? Olan bu şehre olur yazık günah değil mi? Bazı büyüklerim, bu işin içindeki bazı ağabeylerim, sağda solda, Karadayı batıyor, tapu veremiyor' şeklinde dedikodular, söylentiler çıkartıyor ama beni yıldıramazlar. Bu işten anlamayan biri gelse, 'Sen batmışsın, inşaat işini de doğru yapmıyor muşsun? Tuğla yerine beton kullanıyormuşsun?' diye konuşsa, karşılıklı konuşur ve doğruyu anlamasını sağlarız ama gelin görün ki bize bu iftiraları atanlar bu meslekteki büyüklerimiz. Ben buradayım inşaatlarımız da devam ediyor. Kimse kusura bakmasın hiçbir yere gitmiyorum." dedi.


HOLDİNG MERKEZİ İSTANBULA TAŞINIYOR


Karadayi  İnşaat olarak ürettikleri konutların orta ve alt gelir gruplarına hitap ettiklerinin de altını çizen Karadayı Holding Yönetim Kurulu Başkan Ahmet Metin Karadayı, "Bizim derdimiz orta ve alt gelir grubundaki halkımızı sıcak birer yuvaya kavuşturmak. Biz üst gelir grubu için değil içinden çıktığımız bu kesimin ev sahibi olması için uğraşıyoruz" diye konuştu.

Karadayı, gelecek yıldan itibaren inşaat sektöründe farlı projeler ile vatandaşın karşısına çıkacaklarına da vurgu yaptı. Genç ve başarılı işadamı Karadayı,"Farklı, kaliteli ve modern konut konseptleriyle halkımızı ev sahibi yapmaya devam edeceğiz. Bunu yaparken de istihdamla devletin yükünü hafifleteceğiz. Faaliyet alanlarımızdaki  inşaatlar ve diğer yan sektörlerimiz  haricinde sadece ofislerimizde 250 kişi çalışıyor" dedi.

Ahmet Karadayı, ulusal marka olmanın gereği olarak holding genel  merkezini İstanbul'a naklettiklerine de işaret ederek, "Yatırımlarımızla Erzurum'dayız. Ancak holding genel merkezini İstanbul'a taşıyarak sektörel  bazda ulusal rekabete de hazırlanıyoruz " ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Davut 01 Ocak 1970 02:00

    İyi Allah daha iyi etsin, kimsenin gözü yok ama binalarını beğenmiyorum, TOKİ`nin binalarından farksız, ismini New (yeni) koyman birşey değiştirmez. Estetik yok, özgünlük yok, sıradan bina dikiyorsun kardeşim... Tabi Erzurumluda maalesef apartmana taşınmayı ve orada yaşamayı sınıf atlama kabul ettikçe kentleşme, yapı konsepti değişmeyecek. Batıya açılmaya gelince inşallah olur. Ancak bu konseptle, sıradanlıkla kiminle rekabet edeceksin. Başbakan gelse Erzurum`a ve yeni yapılara baksa, Karadayının New City`sine baksa muhtemelen nedir bu ucubeler diyecek!!! Sayın Karadayı ufacık arsalara çok katlı , modern gecekondu dikmeyi bırakın, kenti ferahlatacak, enerji verimliliği olan, görsel değil spor yapacak, dinlenecek, nefes alacak yeşili olan binalar yapın.

  • ilhan dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    sn karadayı Allah yardımcın olsun memleketimiz ve sizin adınıca tüm kalbimizle duacıyız. Bu arada sn Derviş Ünal yolda yürürken dikkat et freni patlamış kamyon manyon çarpar mazallah

  • ADEM ÇELEBİ 01 Ocak 1970 02:00

    ALLAH YAR VE YARDIMCISI OLSUNKİ ERZURUM KAZANSIN

  • erzülüm 01 Ocak 1970 02:00

    Adam haklı erzurumda birisi yükselmeye başladımı hemen o adama çamur atarlar bu yüzden erzurum yıllardır olduğu yerde saydı durdu.

  • devriş ünal 01 Ocak 1970 02:00

    ya bu adam freni patlamış kamyon gibi gidiyor ama hayırlısı inşallah memleket kazanır...