Spor Haber Girişi : 17 Aralık 2020 13:18

Karayazı Atletizmde zirvede

Karayazı Atletizmde zirvede
Antrenör Cahit Demir yönetimindeki Karayazılı atletler Bingöl'de büyük bir zafere imza attı. Bölgesel Kros Ligi Birinci Kademe Yarışlarında Karayazı şampiyon oldu.

Erzurumajans-Erzurum’un Karayazı ilçesinin atletizmdeki başarıları devam ediyor. Antrenör Cahit Demir yönetimindeki atletler Kros Liginde yine önemli zafere imza attı.

 

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Bingöl’de  düzenlenen Bölgesel Kros Ligi birinci kademe yarışması 12 ilden 81 sporcunun katılımıyla gerçekleşti.

 

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Atletizm Federasyonu İl Temsilciği tarafından Bölgesel Kros Ligi birinci kademe müsabakaları, atletizm sahasında düzenlendi.


8 erkek ve 8 kız takımı olmak üzere 16 takımın yarıştığını ifade eden Türkiye Atletizm Federasyonu Bingöl Temsilcisi Osman Orman, “Yapacağımız yarışma sonucunda, dereceye girecek takım ve ferdi sporcular, 21 Aralık’ta Adana’da yapılacak olan Bölgesel Kros Ligi final yarışmalarında illerini ve kulüplerini temsil edecekler.” dedi.

 

 

Birinci kademe yarışmasında kızlarda ferdi yarışan Erzurum Karayazı Belediyesi sporcusu Dilek Koçak birinci, Erzurum Karayazı Belediyesi sporcusu Büşra Güldes ikinci ve Fenerbahçe Spor Kulübü sporcusu Esra Doğan da üçüncü oldu.

 

Kızlar takım yarışmasında ise, Erzurum Karayazı Belediyesi Karma takım birinci, Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü Derneği ikinci ve Ağrı Gençlik Spor Kulübü de üçüncü oldu.

 

Erkeklerde ferdi yarışan Bitlis Zirve Spor Kulübü sporcusu İsmail Taşyürek birinci, Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği sporcusu Taner Tunçtan ikinci ve Şırnak İl Karması sporcusu Mervan Haykır üçüncü oldu.

 

Erkeklerde takım halinde ise, Bingöl Belediyesi Yaşam Spor Kulübü birinci, Ağrı Gençlik Spor Kulübü ikinci ve Şırnak İl Karması da üçüncü oldu.

 

Yapılan yarışmaların ardından dereceye giren sporcu ve takımlara madalya ve kupa verildi.  Erzurum Karayazı Atletizm Takımının şampiyonluğu kentte büyük bir sevinç yaşattı. Atletizm İl Temsilcisi Fesih Doğan, başarının mimarı olan antrenör Cahit Demir ve talebelerini kutladı.

 

Emrah AKÇAY/Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ahmet babacan 19 Aralık 2020 11:48

    Atletizmde zaten bir başarı bekliyordum bu coğrafi durumun ve üstün çabalarınızın bir sonucu ayrıca bu coğrafyanın size sunduğu bir başka spor dalı daha da var o da kayak sporu zaman içinde bu spor dalında da başarılı olacağınıza dair hiç şüphem yoktur

  • Salih ATEŞ 18 Aralık 2020 09:41

    Eski bir karayazılı atlet olarak ilçemdeki bu kardeşlerimi tebrik eder başarıların devamını diliyorum...