Medya Haber Girişi : 02 Nisan 2014 16:23

Kardelen TV'de dinleme mağduru

Kardelen TV'de dinleme mağduru
Erzurum'da yayın yapan Kardelen TV de yasadışı dinleme mağduru oldu.
Erzurumajans-Erzurum'da yayın yapan Kardelen TV de yasadışı dinleme mağduru oldu. Ulusal yayın yapan bir özel televizyon kanalından transfer edilen genel yayın yönetmeni, kanaldaki dinlemeleri sosyal medyadan yayınladı.

Erzurum'da uydu üzerinden yayın yapan Kardelen TV Mart 2011'de yayın hayatına başladı. Ulusal yayın yapan bir özel televizyon kanalından genel yayın yönetmeni olarak transfer edilen Mazhar Arslanoğlu, bir süre çalıştığı Kardelen TV'de baş gösteren bazı sorunlar nedeniyle kanal yönetimi tarafından görevden alındı. Arslanoğlu'nun yerine göreve gazeteci Sinan Özçaylak getirildi. Bunun üzerine Arslanoğlu, kendi adıyla sosyal paylaşım sitesi üzerinden bir ses kaydı paylaştı.
Ses kaydında, göreve getirilen Özçaylak'ın "Fethullah Hoca'nın görüntülerinin olduğu programlar çok yoğun giriliyor. Bunları azaltalım, haftada bir kez girelim. Sürekli yayınlayınca "Cemaat Televizyonu" imajı oluşuyor. Bu imajı ortadan kaldırmamız lazım" dediği duyuluyor.


"HİMMET ADI ALTINDA TOPLANAN PARALARIN?"


Olayın duyulması üzerine yasa dışı dinlemeyle ilgili televizyon merkezinde basın toplantısı düzenleyen Kardelen TV Genel Yayın Yönetmeni Sinan Özçaylak, "Cemaate mensup biri, ilk kez kendi adıyla bir ses kaydı paylaşıyor. Bu, dinlemelerin cemaat tarafından yapıldığının kanıtıdır. Belli ki cemaat mensupları yasa dışı dinlemeleri kendilerine meslek edinmişler. Himmet adı altında toplanan paraların dinleme cihazlarına harcandığı da ortaya çıkmıştır. Sayın Mazhar Arslanoğlu, halen cemaat içerisinde yer alan birisidir. Bu ses kaydındaki asıl amaç, bizi din düşmanı göstermektir. Ama amaçlarına ulaşamayacaklar" diye konuştu. Özçaylak, yasa dışı dinlemeyle ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını ve her türlü yasal haklarını kullanacaklarını da söyledi.
Özçaylak, televizyon binasında ise birkaç gün içerisinde böcek taraması yapılacağını bildirdi.

"HEDEF GÖSTERMEK YOK"

Öte yandan ses kayıtlarını internette paylaşan Mazhar Arslanoğlu, ise o günlerde televizyon yönetimi tarafından büyük bir haksızlığa maruz bırakıldığını savundu. Arslanoğlu, ses kaydını bizzat kendisini yüklediğini ve bu kaydı eski bir televizyon çalışanından elde ettiğini ifade ederek, "Kimseyi hedef gösterdiğimiz filan yok. Başbakan bile seçim meydanlarından kimleri hedef gösterdi. Bu millet kime ne yaptı ki Sinan Bey'e de bir şey yapsın. Bu kaydı yayınlamamın tek sebebi, artık kimin ne olduğu ortaya çıksın. Başka bir amaç yoktur" ifadelerini kullandı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.