Bölge Haber Girişi : 22 Ocak 2022 11:35

Kars eksi 30'u gördü

Kars eksi 30'u gördü
Aşırı soğuktan kentte hayat adeta dururken, dışarı çıkan vatandaşların kaş ve kirpikleri de dondu.

ERZURUM AJANS - Sibirya soğuklarının etkili olduğu Kars’ta termometreler eksi 30’u gösterdi.


Hava sıcaklığının eksi 30 dereceye düştüğü Kars’ta hareket halindeki araçlar donarak çalışmazken, iş yerlerinin camları tamamen buz tuttu. Vatandaşlar araçlarını çalıştırmak için saatlerce uğraştı.
 


 

 


“Kuzey Kutbu’nda yaşasak bu kadar soğuk olmazdı”


Kış mevsiminin en soğuk gününün yaşandığı Kars’ta işe gitmek için dışarı çıkan vatandaşların kaş ve kirpikleri de dondu. Kars’ı Kuzey Kutbu'na benzeten bir vatandaş, “Vallahi hava çok güzel, yani öyle bir güzel ki Kuzey Kutbu'nda yaşasak bu kadar soğuk olmazdı” dedi.

 

 

 


Hava sıcaklığının eksi 30 derece olduğunu ifade eden vatandaş, “Çok soğuk hava. Evden çıktım eski 30 derece, dondum. Çok soğuk, 1 ay daha böyle sürecek” diye konuştu.

 

 

 


Sibirya soğuklarının etkili olduğu Kars’ta ağaçlar kırağı tuttu, Kars Çayı’ndan soğuğun şiddetiyle duman çıktı. Bir sokak köpeği ise adeta kırağı tuttu. Kars’ta gece hava sıcaklığı eksi 34 derece olurken, sabah saatlerinde termometreler eksi 30’u gösterdi. Soğukların önümüzdeki günlerde de etkili olacağı öğrenildi. İHA

 

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.